GOST U NEDJELJOM U 2

Milošević: Ako pobijedim na izborima, osobno ću se ispričati svim građanima za HDZ-ove malverzacije

Ambiciozan sam, HDZ je stranka koja ima golemi potencijal. Izgubili smo izbore jer nismo pravovremeno i učinkovito odgovorili na ekonomsku krizu u kojoj se zemlja zatekla, rekao je Milošević
Zagreb, 290312.Ulica Ivana LucicaPress konferencija kandidata za predsjednika HDZ-a Domagoja Ivana Milosevica u prostorijama stozera D.I. Milosevica u poslovnoj zgradi Eurotower. Na slici: Domagoj Ivan Milosevic.Foto: Ranko Suvar / Cropix
 Ranko Šuvar / CROPIX

Kandidirao sam se zato jer želim stvoriti modernu demokršćansku stranku, otvoriti je prema članstvu i vratiti je na čelo države - kazao je u emisiji Nedjeljom u dva HTV-a kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević .

- Ambiciozan sam, HDZ je stranka koja ima golemi potencijal. Izgubili smo izbore jer nismo pravovremeno i učinkovito odgovorili na ekonomsku krizu u kojoj se zemlja zatekla - smatra Milošević.

Ustvrdio je da cijeni sve kandidate, a kandidrao se jer ima program. Kako je rekao, nakon što pobjedi u HDZ-u će biti mjesta i za Jadranku Kosor.

A ako postane predsjednik stranke i sud odredi da moraju vratiti 30 milijuna kuna iz afere Fimi -media, odnosno iz crnih fondova, Milošević ima spreman plan:

- Naći ćemo načina da vratimo sredstva u koordinaciji s našim članovima, ograncima na terenu. Potrebno je u stranci uvesti mjesto direktora koji bi bio zadužen za nadgledanje financija.

Usto, Milošević se, u slučaju da pobjedi na unutarstranačkim izborima, osobno spreman ispričati svim građanima za HDZ-ove malverzacije iz prošlosti.

Upitan da analizira Ivu Sanadera na čelu HDZ-a, Milošević je ustvrdio kako je njegov prvi mandat bio pozitivan, ali mu je neprimjeren Sanaderov odlazak iz Vlade jer “lideri ne napuštaju svoje ljude”.

Milošević je odgovarao na pitanja i vezano za vlasništvo u tvrtki Sigma stan, kazavši kako su on i supruga svu imovinu naveli u imovinskoj kartici.

- Mislite li da ste s time izigrali zakon - pitao je voditelj Aleksandar Stanković.

- Otvorenost i transparentnost su bitne, sve što imam navedeno je u kratici - ponovio je Milošević.

Nakon toga Stanković je pokazao deokumentaciju koja dokazuje navodne malverzacije tvrtke u njegovu vlasništvu, napravljene priliko gradnje poslovnih prostora u Zagrebu. U oba slučaja, riječ je o odstupanjima u prijavljenim dimenzijama u izgradnji.

- Je li istina da ste na taj način uštedjeli stotine tisuća kuna? Kako to da je zgrada izgrađena četiri metara kraća negoli ste prijavili - uporan je bio Stanković, no Miloševićev jedini odgovor bio je - ne znam.

- To znaju ljudi na terenu, ja se bavim politikom - rekao je Milošević.

Stanković je pokazao dokumente prema kojima je objekt Sigma Stana na Zagrebačkoj u Zagrebu, vidi da je visina premašena za metar i osamdeset, dok je poslovni objekt "promašen" za 4,7 metara.

- Siguran sam da se netko tamo brine da se građevinska dozvola uskladi sa zakonom - pravdao se Milošević ustvrdivši da “nije u tome već 15 mjeseci, a i da ranije nije osobno vodio taj posao”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:26