LOŠE VIJESTI IZ DHMZ-A

Ništa od proljetnih dana za dugi vikend: Pred Uskrs kiša, grmljavina, a moguć i snijeg!

U Subotu će duž Hrvatske biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će oblačno s mjestimičnom slabom kišom
 Srećko Niketić / CROPIX

Iako se svi vesele produženom vikendu, on nažalost neće donijeti lijepo vrijeme pogodno za boravak u prirodi, uvjerava nas Državni hidrometeorološki zavod .

U Subotu će duž Hrvatske biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će oblačno s mjestimičnom slabom kišom. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, najvjerojatnije na Jadranu i uz njega, te u najsjevernijim krajevima.

Navečer i u noći sa sjevera moguće je jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a uz zahlađenje u gorju i snijegom. Vjetar će biti povremeno umjeren jugozapadni, potkraj dana će okrenuti na sjeverni, u Podravini i Slavoniji do jak sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 11 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22°C.

U nedjelju postupno smirivanje vremena, u većini krajeva prijepodne prestanak oborina, a prema kraju dana sa zapada i djelomično razvedravanje. Puhat će umjeren i jak sjeverac i sjeverozapadnjak, na sjevernom će Jadranu prijepodne zapuhati jaka i olujna bura, a poslijepodne će se proširiti i na Dalmaciju.

U ponedjaljak djelomice sunčano uz većinom umjerenu dnevnu naoblaku, a mogući su još i rijetki lokalni pljuskovi s grmljavinom .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:37