SLOBODA GOVORA

Petir HSS-ovcima: Dok sam ja predsjednica moći ćete reći što mislite

Sisak, 251009.Izborna skupstina gradske organizacije HSS-a Sisak u nedjelju, 25. listopada, odrzana u Hotelu I.Na fotografiji Marijana Petir i Dinko Pintaric na izbornoj skupstini HSS-a.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAK - Dok sam predsjednica Županijske organizacija HSS-a Sisačko-moslavačke županije moći ćete svoje mišljenje reći i nitko vas zbog toga neće sankcionirati kao što su pokušali mene, poručila je Marijana Petir članovima Gradske organizacije Sisak na izbornoj skupštini u nedjelju navečer u hotelu I.

Dodala je kako je očuvanje sela i zaštita hrvatskog seljaka jedna je od najvažnijih zadaća HSS-a, te je stoga ŽO HSS-a Sisačko-moslavačke županije smatrala da HSS treba zadržati Ministarstvo poljoprivrede, ali većina unutar stranke zaključila je drugačije.

Novom starom predsjedniku sisačkog HSS-a Dragu Martinacu, koji je ujedno i zamjenik gradonačelnika, te potpredsjednicima Mirjani Hermanović i Vladi Trdeniću, Petir je umjesto preporuke kako da vode sisačku organizaciju savjetovala kako da ne vode.

- Ne želim da vladate na način kako se trenutno vlada u Sisačko-moslavačkoj županiji. Unatoč tome što je naša stranačka lista pobjedila i osigurala većinu u Županijskoj skupštini Marila Lovrić Merzel, u svom dobrom maniru, uspjela je kupiti dvoje vijećnika iz HSU i prevarom preuzeti većinu u Županijskoj skupštini kako bi i dalje mogla provoditi odluke koje ne služe nikom osim njoj - kazala je Marijana Petir i dodala kako je sretna što vodi jednu od najuspješnih organizacija HSS-a u Hrvatskoj.

Nakon dugo vremena sisački HSS-ovci ostvarili su svoju dugogodišnju želju i cilj da participiraju u gradskoj izvršnoj vlasti u Sisku i odmah su se izborili za osnivanje novog Upravnog odjela za zaštitu okoliša, ruralni razvoj i poljoprivredu na čijem je čelu HSS-ovac Anto Rajić.

Osim toga, u stranci se ponose povećanjem broja članstva, a Željko Lenart predsjednik GO Kutina kazao je kako se u posljednjih šest mjeseci broj članova u Kutini povećao za čak 30 posto.

- Time demantiramo priče kako se HSS u Sisačko-moslavačkoj županiji raspada. Zlim jezicima poručujemo da će se prije raspasti oni koji to žele, kazao je Lenart.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:04