POSTAO VIJEST DANA

Skromni međimurski direktor: ‘Što će mi kožna sjedala i ostale trice, polovni auto bit će mi bolji od staroga!’

Čudo neviđeno, ali ovaj put u Međimurju. Direktor kojem je uništeno službeno vozilo staro četiri godine raspisao je natječaj za nabavu rabljenog vozila do iznosa koje će dobiti od osiguranja automobila!

Nevjerojatno ali istinito u vremenima kada su običaji da u novinama najčešće završavaju direktori kojima su kožna sjedala dio itekako obavezne opreme, a o nabrijanim konjima da ne zborimo.

Direktor koji je postao vijest dana u Međimurju (a i šire) zove se Josip Zorčec i direktor je Međimurskih voda. Nije se iznenadio zašto ga zovemo jer, kaže, cijeli ga dan ispituju o tom autu, a nikoga ne zanimaju investicije i radovi Međimurskih voda na sustavu kanalizacija.

- Evo, pred zaključenjem smo kredita EBRD-a od 10 milijuna eura za gradnju kanalizacijskog sustava s pročistačem ‘Novosel na Dravi’, a svima je zanimljiv natječaj za auto - požalio nam se direktor. Obećali smo mu da ćemo spomenuti tu investiciju ako nam prizna da je barem namjestio natječaj za polovno vozilo.

- Vjerovali ili ne, baš smo gledali stanje na tržištu polovnih auta i nadamo se da za 110.000 kuna od kasko osiguranja za u poplavi uništeni C4 možemo dobiti isto takav auto, ali dvije-tri godine mlađi - kaže Zorčec koji nikada nije patio na bijesna službena vozila. Drži da je to neodgovorno pa i nemoralno trošenje novca poreznih obveznika.

- Mogao sami kupiti nekakav džip, imam opravdanje jer idem na teren, ali odabrao sam jeftinije rješenje - kaže Zorčec. Tko ne bio poželio takvog direktora?

Vozilo za poplavu

Josip Zorčec je gotovo stradao u službenom vozilu koje je u sitnim noćnim satima upalo u nabujalu Dravu, kada je išao pomoći ljudima koji su bili poplavljeni, pa je kupnju džipa, za razliku od brojnih urbanih šminkera, uistinu mogao lako motivirati

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:29