TEŠKI PROPUSTI U RADU

SLUČAJ IZ SL. BRODA Socijalne radnice koje su ignorirale nasilje vraćene na posao jer je otkaz – kasnio

U Hrvatskoj je državnim službenicima lakše završiti u zatvor nego dobiti otkaz. Potvrđuje to slučaj četiriju socijalnih radnica iz Slavonskog Broda čiji su propusti doveli do smrti jednog djeteta. One su u dva navrata dobivale otkaz da bi dvaput bile ponovno vraćene na posao te i dalje rade u Centru za socijalnu skrb
 Danijel Soldo/CROPIX

ZAGREB - U Hrvatskoj, svjedoči slučaj četiriju socijalnih radnica iz Slavonskog Broda, državni službenik zbog teških propusta u radu može završiti na optuženičkoj klupi i u zatvoru, ali bez posla ostati neće, javlja Novi list .

Prije nekoliko dana na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu na pet godina i mjesec dana zatvora osuđen je 32-godišnji S.D. zbog smrti svoje tromjesečne kćeri u prosincu prošle godine, i zlostavljanja svog drugog djeteta, djevojčice stare dvije i pol godine.

Njegova nevjenčana supruga S.H., majka novorođenčeta, dobila je zatvorsku kaznu u trajanju od dvije i pol godine.

Socijalne radnice koje su ovu, i otprije vrlo problematičnu obitelj, trebale redovito pratiti i, moguće, na vrijeme spriječiti teške posljedice zlostavljanja i zanemarivanja djece, doznaje Novi list , u dva su navrata dobile otkaz, da bi dvaput bile ponovno vraćene na posao te i dalje, devet mjeseci od otkrivanja slučaja, rade u Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:06