VREMENSKA NEPOGODA

VELIKO NEVRIJEME POGODILO DALMACIJU Na otocima padala tuča, na Dinari je bilo i snijega

 Niksa Stipanicev / CROPIX

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je u utorak navečer Dalmaciju, ponegdje je bilo i tuče, a na najvišim planinskim vrhovima i ponešto snijega. No, cklona pomalo odlazi iz naših krajeva i već ove srijede očekuje se poboljšanje vremena. Do vikenda još se mogu očekivati 'žešći' naleti vjetra, a potom slijedi smirivanje i zatopljenje, piše Slobodna Dalmacija .

Ciklona koja se najavljuje već nekoliko dana stigla je iz Italije i zahvatila prvo srednjodalmatinske otoke gdje je u utorak u večenjim satima i tijekom noći mjestimice palo i do 30 litara kiše po metru četvornom. Na Visu i Hvaru bilo je i tuče - šteta će se utvrditi ujutro.

Nešto iza 21 sat kiša je uz jako jugo i grmljavinu zalila i Split pa je ugođaj bio pravi jesenski. Temperatura zraka bila je oko 16 stupnjeva Celzijevih. Na vrhovima Dinare i Kamešnice bilo je i snijega.

Inače, kiša može povremeno pasti i u idućih dan-dva, ali vremenske prilike do kraja tjedna najviše će obilježiti jak vjetar.

Jugo prelazi u tramontanu i buru, i očekuju nas tri vrlo vjetrovita dana. Bura bi na Jadranu mogla puhati brzinom do 120 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:02