HAKERI PROTIV RASISTA

ANONYMOUSI POČELI OBJAVLJIVATI IMENA I PODATKE ČLANOVA KKK-a Među imenima i neki moćni senatori i gradonačelnici?

 Screenshot: Youtube

Prošlog tjedna grupa koja se naziva haktivističkim (hakersko-aktivističkim) kolektivom Anonymous rekla je je da se sprema objaviti informacije o 1.000 članova zloglasnog Ku Klux Klana i to točno godinu dana nakon protesta i kasnijih nereda koje je rasistička skupina izazvala u Fergusonu u državi Missouri, javlja Huffington Post.

Ovoga su tjedna Anonymousi počeli ostvarivati svoje prijetnje objavivši prve podatke: listu od 57 telefonskih brojeva i 23 e-mail adresa koje navodno pripadaju pripadnicima KKK-a.

Brojni komentatori na Twitteru doveli su u pitanje vjerodostojnost objavljenih podataka upozoravajući da se na listi nalazi i određeni broj kompanija koje se ne može povezati s KKK-om.

Anonymousi kažu kako će potpunu listu od 1.000 imena objaviti 5. studenog.

Tek nešto prije nego je hakerska grupa počela objavljivati podatke, korisnik Twittera pod imenom Amped Attacks objavio je kako ima informacije o povezanosti nekoliko američkih senatora i gradonačelnika s KKK-om i ostalim rasističkim grupama. Također je rekao da nije pripadnik Anonymousa, već da radi sam.

O svojim saznanjima kaže kako je podatke prikupljao dugo vremena s raznih KKK web stranica, no Anonymousi su se od njega ipak ogradili rekavši kako će objavljivati samo provjerene i sto posto točne podatke.

Što se samih prozvanih senatora tiče, glasnogovornik nekolicine njih je, očekivano, rekao kako se radi o smiješnim optužbama i da senatori koje zastupa nikad nisu bili u vezi s KKK-om.

Inače, Anonymousi su počeli napadati članove KKK-a prošlog studenog i to nakon što je rasistička grupa najavila uporabu 'ubojite sile' protiv demonstranata u Fergusonu.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:44