PREVEZENA U ZATVORSKU BOLNICU

Hopsitalizirana jedna članica Pussy Riota: 'Već dugo ima jake glavobolje koje bi mogle biti posljedice teške bolesti!'

Feminist punk group Pussy Riot members, Nadezhda Tolokonnikova, right, Maria Alekhina, center, and Yekaterina Samutsevich sit in a glass cage at a court room in Moscow, Russia, Friday, Aug. 17, 2012. Security is tight around a Moscow courthouse where three members of the feminist punk band Pussy Riot are to hear the verdict Friday in a trial that could send them to prison for seven years. (AP Photo/Misha Japaridze)
 AP

MOSKVA - Jedna od članica punk rock skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonikova, koja služi dvogodišnju kaznu radnog logora, hospitalizirana je zbog medicinskih pretraga, objavila je u petak ruska savezna kaznionička služba FSIN.

"Tolokonikova nije bolesna. Hospitalizirana je na vlastiti zahtjev te zahtjev odvjetnika zbog medicinskih pretraga u bolnici za zatvorenike", kazala je glasnogovornica FSIN-a.

Glasnogovornica nije precizirala datum hospitalizacije.

Druga članica skupine Ekaterina Samucevič, puštena na slobodu u listopadu, kazala je u petak na tv postaji Dožd da Tolokonikova "već dugo boluje od glavobolje koja može biti posljedica teške bolesti".





Tri mlade žene iz skupine osuđene su u kolovozu na sudu u Moskvi na dvije godine radnog logora zbog "huliganstva motivirana vjerskom mržnjom" zbog toga što su u katedrali u Moskvi otpjevale "molitvu za Vladimira Putina". Samucevič je kasnije oslobođena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:39