POTRESNA PRIČA

ISPOVIJEST BIVŠE DJEVOJKE 'Oscar je mogao ubiti mene. Sakrila sam pištolj kojim je ubio Reevu'

Ja sam mogla biti na njezinom mjestu, kaže Samantha (20) koja je bila s Oscarom u vezi 18 mjeseci
 AFP, Instagram

Bivša djevojka Oscara Pistoriusa progovorila je za britanski Daily Mirror o vezi s 'posesivnim i agresivnim' paraolimpijcem, te otkrila kako je bila u neprestanom strahu da će je ubiti.

Oscar Pistorius (27) jučer je oslobođen optužbi da je kriv za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp. Sutkinja je zaključila da Oscar nije namjerno ubio bivšu manekenku, a izricanje presude bit će nastavljeno danas.

- Ja sam mogla biti na njezinom mjestu, otkriva Samantha Taylor (20) koja je bila s Oscarom u vezi 18 mjeseci.

- Oscar me znao zaključati u kuću, a zatim bi otišao van. Nisam imala hrane, nisam mogla izaći, bilo je opasno. Ponekad bi se odvezao negdje i rekao da će se vratiti za sat vremena. Ne bi se vraćao cijeli dan i noć, isključio bi telefon. Onda bi se iznenada vratio u 3 sata u noći.

Također opisuje kako ju je jednom prestrašio kada se vozili Porscheom. Iskoristio ga je kao oružje kako bi ju uplašio ubrzavši automobil do nevjerojatnih 320 kilometara na sat.

Otkada je na Valentinovo 2013. godine Pistorius usmrtio svoju djevojku, Samantha ima noćne more.

Upoznali su se kada je njoj bilo tek 16 godina. Počeli su hodati godinu dana kasnije.

- Znao je nekad toliko pobješnjeti da nije bio u stanju razgovarati. Često me štipao i grizao iz čistog bijesa, ali i zabave. Imala sam modrice i ožiljke, bilo je doista bolno.

Jedne noći bio je toliko bijesan da je Samantha mislila da će ju ubiti.

- Morala sam sakriti pištolj, jako sam se uplašila. Bili su nam prijatelji na večeri. Svi smo malo popili, a on je pio žestice. Pomaknuo je sve dvosjede, zapalio vatru na mramornom podu i počeo plesati oko nje. Bio je toliko pijan da je mislio da sam ga izmlatila. Počeo je vrištati na mene. Gledao je u svoj pištolj i govorio kako sam k*** jer sam ga prebila: 'Kakva si ti to osoba?'

Samantha je ispričala da su potom otišli u spavaću sobu, a ona je iz straha za vlastiti život oružje sakrila ispod kreveta.

- Stavila sam tamo pištolj znajući da ga neće ondje tražiti. Isto oružje kojim je ubio Reevu držao je na stolu ili pokraj svojih proteza. Nikada nije, kao što tvrdi, pištolj držao ispod kreveta, otkriva Samantha.

Sljedeći dan je bio u panici jer nije mogao naći svoj pištolj, tvrdi Samantha.

- Rekla sam mu gdje je i zašto sam ga sakrila, ali on uopće nije htio priznati da se to dogodilo.

Otkriva da je Oscar bio jako ljubomoran.

- Znao je 10 puta dnevno nazivati moje roditelje da pita gdje sam ja. Provjeravao je moj mobitel i što objavljujem na Facebooku. Ponekad bi se znao jako naljutiti. Nikada mi nije dao vremena da se sredim kada smo izlazili van. Nije volio da me drugi muškarci gledaju. On je jako nesiguran muškarac. Znao me zvati u bilo koje doba noći.

Ističe da joj je bilo teško nositi se s muškarcem koji je s jedne strane znao biti drag i šarmantan, a s druge suicidalan i pljačljiv.

Samantha je također bila svjedok na suđenju.

- Morala sam ga gledati kako uvijek iznova laže na optuženičkoj klupi. Bila sam jako frustrirana, On tako dobro zna lagati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:32