RAZDVAJALI IH ZAŠTITARI

MASOVNA TUČNJAVA U MAKEDONSKOJ SKUPŠTINI Posvađali se zbog vode, nastao je opći kaos

 YouTube

SKOPLJE - U makedonskom parlamentu Sobranju u utorak je izbila žestoka tučnjava dvojice zastupnika. Kako javlja Al Jazeera Balkans , potukli su se Orhan Ibrahimi iz Demokratske stranke Albanaca te donedavni ministar obrane, a sada zastupnik Demokratske unije za integracije (DUI) Talat Xhaferi.

Do fizičkog je obračuna došlo tijekom obraćanja Ibrahimija na sjednici Odbora za financije i proračun. Spor je izbio zbog Ibrahimijevog upita zašto mjesto Lipkovo pored Lipkovskog jezera nema pitke vode. Zastupnik DUI-ja Redžail Ismaili optužio je Ibrahimija da govori neistine, nakon čega ga je Ibrahimi uvrijedio te je izbila tučnjava.

Fizičkom obračunu su se zatim priključili i drugi zastupnici stranaka DPA i DUI.

Pripadnici skupštinskog osiguranja razdvojili su zavađene zastupnike, a sjednica Odbora je prekinuta. Nakon obračuna, DPA je najavila da izlazi iz Sobranja.

U Sobranju već dulje vrijeme vlada neugodno ozračje, tvrdi Al Jazeera Balkans . Zastupnici oporbene DPA često govornicu koriste za optužbe na račun DUI-ja, stranke koja je u koaliciji s VMRO-DPMNE, za korupciju, kriminal, lošu vladavinu, nepoštovanje i neispunjavanje izbornih obećanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:02