LUDWIGSHAFEN

Napadač ubio učitelja u njemačkoj srednjoj školi

 AFP

BERLIN - Jedan učitelj je poginuo u napadu na školu u četvrtak u Ludwigshafenu na jugozapadu Njemačke. Uhićen je 23-godišnji muškarac, potvrdio je glasnogovornik policije Michael Lindner. Okolnosti tragičnog događaja još nisu utvrđene, nisu poznati ni detalji o oružju koje je upotrijebljeno. Muškarac je navodno pucao u nekoliko učitelja.

"Stradala je jedna osoba. Riječ je o učitelju koji je ozbiljno ozlijeđen, a zatim je preminuo. Učenici i nastavnici odmah su evakuirani iz škole“ izjavio je Lindner za njemački kanal N24 i dodao kako se napad dogodio u Tehničkoj školi u Ludwigshafenu oko 10 sati.

Većina od 3.200 učenika i 130 učitelja strukovne škole Technik 2 u Ludwigshafenu odmah se uputila svojim kućama. Na mjestu događajajoš uvijek se nalaze specijalne policijske jedinice u pratnji helikoptera.

Njemačka policija na visokom je stupnju pripravnosti kada je riječ o napadima u školama nakon što je Tim Kretschmer, 17-godišnji Nijemac, ljubitelj nasilnih video-igara, usmrtio 15 osoba u ožujku prošle godine u svojoj bivšoj školi u Winnendenu, prije nego što je počinio samoubojstvo.

Njemačka policija održat će konferenciju za novinare u 15 sati, prenosi AFP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:05