ZEMUNSKI KLAN

Novi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izbornu pobjedu slavio s 'doktorom smrti'

Lončar je bio samo jedan od prijatelja i dužnosnika SNS-a koji su se zatekli na Nikolićevom slavlju, a čije su biografije prepune spornih stavki
 Blic

BEOGRAD - Za vrijeme pobjedničkog slavlja nakon pobjede Tomislava Nikolića na predsjedničkim izborima u Srbiji, zajedno s Nikolićem slavio je i liječnik Zlatibor Lončar, kojega su tijekom suđenja za ubojstvo premijera Zorana Đinđića opisivali kao ‘doktora smrti’, piše Blic.

Lončar je bio samo jedan od prijatelja i dužnosnika SNS-a koji su se zatekli na Nikolićevom slavlju, a čije su biografije prepune spornih stavki. O doktoru Lončaru na suđenju za ubojstvo Đinđića govorio je zaštićeni svjedok Dejan Milenković - Bagzi, koji je u detalje opisao njegovu ulogu u Zemunskom klanu.

Svjedok Milenković tvrdio je da je Lončar, ubrizgavanjem injekcije, ubio Veska Božovića koji je bio na liječenju na hitnoj službi 2002, a tamo je i umro. Kao drugi Legijin doktor spominje se i Miroslav Risović, kojemu se od 2003. gubi svaki trag.

- Oni su doktori smrti koji su zbrinjavali prijatelje ‘zemunaca’, ali i pomagali da neprijatelji odu na drugi svijet, naveo je Milenković.

- Poslije pokušaja ubojstva Božovića, u Šilerovu je došao doktor Risović. Dušan ( Spasojević) se raspitivao hoće li preživjeti, jer je imao doktore koji su dokrajčivali žrtve da ne prežive, a kako mu je Risović rekao da će ostati živ, Dušan mu je rekao da dokrajči Božovića. Doktor Risović se dvoumio neki dan. Taj razgovor je vođen u kući sa Spasojevićem. On je slobodno pričao s tim doktorom, a onda je pričao i s doktorom Lončarom koji mu je rekao da on više nije htio da Rileta čeka, jer se on uplašio, da izvoljeva i da je on dokrajčio Božovića, pričao je Milenović na suđenju.

Lončar je poslije suđenja poricao istinitost tih tvrdnji.

- Priča je totalno neozbiljna. Božovića nisam ni vidio ni operirao, injekcije ne dajem ja, rekao je Lončar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:03