VELIKI SUSRET MLADIH

PAPU FRANJU U BRAZILU ČEKA 1,5 MILIJUNA HODOČASNIKA Posjetit će zloglasnu favelu i obići zatvore!

Očekuje se dolazak 1,5 milijuna mladih iz cijeloga svijeta
Pope Francis speaks on June 7, 2013 during a meeting with Jesuit school students in the Vatican. Pope Francis joked about the difficulties of being head of the world's Catholics saying he never wanted the job on June 7 in unscripted comments in which he also said he had turned down luxury Vatican housing because it would be "boring". AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
 AFP

RIO DE JANEIRO - Papa Franjo odlazi u ponedjeljak na svoje prvo putovanje u inozemstvo u svom pontifikatu, i to u Brazil, najveću katoličku zemlju u svijetu koja se još ne smiruje od neviđenog socijalnog bunta što je izbio u lipnju.

Prvi latinsko-američki papa i isusovac u povijesti predvodit će 28. Svjetski dan mladih (JMJ) u Rio de Janeiru na kojemu se očekuje 1,5 milijuna mladih hodočasnika iz 170 zemalja svijeta, uglavnom iz Latinske Amerike. Ovogodišnji JMJ se održava pod geslom "Pođite i učinite mojim učenicima sve narode".

No bivši nadbiskup Buenos Airesa kojemu je 76 godina, želi ujedno dati zamah Katoličkoj crkvi na tom kontinentu koja u zadnja tri desetljeća gubi utrku s protestantskim Crkvama.

U okviru susreta s mladim katolicima na plaži Copacabani i u "campusu Fidei" u Guaratibi, 40 km od Rija, Papa će posjetiti favelu, siromašnu četvrt , bolnički odjel za liječenje ovisnika o cracku i zatvor. Umjesto na službenim primanjima, vrijeme će radije provesti u razgovoru sa svećenicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:06