'TRADEMARK' ILI CRKVA?

PO KRATKOM POSTUPKU: RUSKI SUD ZABRANIO SCIJENTOLŠKU CRKVU Rekli im da nisu religija i naredili likvidaciju u roku šest mjeseci!

 scientology.org

Sud u Rusiji u ponedjeljak je zabranio Scijentološku crkvu u Moskvi, obrazloženjem da ne potpadaju pod federalne zakone o slobodi religije.

Kako piše britanski Independent , ruskom ministarstvo pravosuđa podiglo je slučaj protiv crkve na Sudu grada Moskve. Vladini službenici argumentirali su svoju želju za zatvaranjem crkve pokušajem organizacije da termin "scijentologija" zaštiti kao zaštitni znak (trademark), zbog čega po mišljenju ministarstva pravosuđa ne mogu biti religija.

Scijentološka crkva u Rusiji je registrirana 1994. godine, a 2011. godine u elitnom dijelu Moskve otvorili su novo sjedište. Ne zadugo, budući da je sud naredio da njihova organizacija (za državu više nisu religija, je l') mora uspostaviti komisiju koja će nadzirati likvidaciju i sve to završiti u roku šest mjeseci.

Naravno, odvjetnici crkve rekli su kako nisu prekršili nikakve zabrane i da razlog za njihovom likvidacijom nije opravdan. Štoviše, tvrde da su ograničili pravo na slobodu vjerovanja desetaka tisuća njihovih vjernika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:36