ODAO GA PRIJATELJ

Uhićen GLAVNI EGZEKUTOR srpske mafije. Uz Bojovića pali i Vlada Budala, Zenica i Zuba

 CROPIX/Blic

Španjolska policija je srpskom MUP-u poslala popis kojim su potvrđeni identiteti uhićenih u akciji u Valenciji , piše Blic .

Potvrđeni su identiteti Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, Siniše Petrića zvanog Zenica i Vladimira Mijanovića poznatog kao Zuba.

- U tijeku dana ćemo razmijeniti otiske papilarnih linija, fotografija i druge potrebne materijale u cilju potvrde identifikacije, da li se radi o ovim osobama - izjavio je ravnatelj policije Milorad Veljović.

Svaki od uhićenih ima poseblji policijski dosje, a španjolska policija im je odredila pritvor.

Blic piše da je Bojović uhićen jer ga je odao najbolji prijatelj Miloš Bata Petrović, koji važi za jednog od vođa srpskog podzemlja u Nizozemskoj i najvećeg suparnika Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam.

Milisavljevića se tereti u sklopu optužnice protiv Luke Bojovića, a njega se tereti za organizaciju ubojstva Branka Jeftovića Jorge 2004. godine i pokušaj ubojstva Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine.

Bojović je 'nestao s radara' nakon uhićenja Sretka Kalinića i Miloša Simovića . Milosavljevića u Srbiji čeka kazna od 40 godina zatvora zbog zločina zemunskog klana, a zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera Zorana Đinđića osuđen je na 35 godina.

Petrić je, prema pisanju beogradskih medija, glavni egzekutor klana Luke Bojovića. On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubojice u Srbiji Marinka Magde bio osuđen na smrtnu kaznu, ali je “oslobođen” iz zatvora.

Podsjetimo, Sretko Kalinić i Željko Milovanović, istaknuti pripadnici srpskog kriminalnog miljea, pokušali su bijeg iz zatvora Specijalnog suda, ali su zaustavljeni u posljednji trenutak. Vjeruje se kako pokušaj bijega organizirao Joca Amsterdam .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:28