NEOBIČAN TV IZVJEŠTAJ

VIDEO: 'HUGO CHAVEZ JE MRTAV!' Bivši veleposlanik Paname za CNN

Kontroverzni politički vođa se već neko vrijeme bori s karcinomom
 AFP PHOTO / YAMIL LAGE

U srijedu navečer jedno od dopisništva CNN-a objavilo je kako je venecuelanski predsjednik Hugo Chávez mrtav, citirajući bivšeg veleposlanika Paname u Organizaciji američkih država (OAS), Guillerma Cocheza koji je inače javnosti poznat po svojim kontroverznim teorijama zavjere. Također, u više navrata pokazao je izrazito neslaganje s Chavezovom politikom.

Vijest sama po sebi nije nevjerojatna, jer se politički vođa već neko vrijeme bori s karcinomom i već se mjesecima nije pojavio u javnosti, pa čak nije mogao doći ni na vlastitu inauguraciju. Otkako se vratio s Kube gdje je po treći put bio na liječenju Chávez ima problema s disanjem. Teško je bolestan i to svi znaju.

Cochez je izjavio kako je Chávez klinički mrtav još od 30. prosinca, da je umjetno održavan na životu, te da se njegova kćer prije četiri dana konačno odlučila odspojiti ga s aparata.

- Izazivam venecuelansku vladu da dokaže da sam u krivu - kazao je Cochez za CNN Chile.

Službene potvrde o Chavezovoj smrti još nema. Iz ministarstva vanjskih poslova Venezuele priopćeno je da su ove tvrdnje netočne te da je Chavez teško bolestan, ali je još uvijek živ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:47