ZDRMALO IH

VIDEO: OBITELJ KOJU JE POGODIO GROM 'Prije godinu dana udario nas je grom, evo kako danas izgleda naš mali Flash Gordon'

 YouTube

ALBUQUERQUE - Prošlogodišnji američki Dan nezavisnosti Kendra Villanueva i Ian Gordon pamtit će zauvijek. Kendra je bila u 38. tjednu trudnoće, a dok je s dečkom Ianom šetala ulicama Albuquerquea u saveznoj državi New Mexico, uhvatio ih je prolom oblaka.

Od obilne su se kiše sakrili pod najbliže stablo, ali problem je bio što je i grmjelo. Mladi je par imao nesreću da ih je oboje pogodila munja.

Elektricitet je iz Ianova uha skočio na Kendru te je, nakon što je dobrano protresao nju i njezinu nerođenu bebu, izašao kroz njezin palac.

'Stajali su između stabla i parkiranog automobila. Nisu se baš micali, bili su prilično zbunjeni', prisjeća se medicinski tehničar Ryan Hodick, zaposlen u lokalnoj vatrogasnoj postrojbi koja se našla na mjestu događaja.

Kendru i Iana su odbacili do najbliže bolnice gdje je odmah rođena mala Kimberly. Liječnici su strahovali da dijete neće preživjeti, no dogodilo se čudo.

'Kakav je to Dan nezavisnosti bio. Udario me grom, sad sam u bolnici s bebom, nadam se da će se oporaviti, dobrano ju je zdrmalo', napisala je Kendra nekoliko dana poslije na Facebooku.

Godinu dana kasnije, Kimberly je živa, ali udar munje ostavio je neurološke posljedice na njoj. Ne može normalno sjediti, puzati ni jesti, a najvidljivija posljedica je trajno nakostriješena kosa.

S obzirom da je riječ o jedinstvenom slučaju, liječnici se ne usuđuju prognozirati kada bi se curica mogla rehabilitirati. Unatoč svemu, Kendra i Ian svoju kćer naprosto obožavaju, a dali su joj i nadimak Flash Gordon.











Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 16:42