BEZ MILOSTI

VIDEO: POLICIJA UPALA NA SUD, UHITILI 50 ODVJETNIKA Tukli ih i priveli jer su stali na stranu prosvjednika na trgu Taksim!

 Twitter/Seda Kılıç

Turska policija privela je u Istanbulu oko 50 odvjetnika koji su se pridružili prosvjedima na trgu Taksim. Sramotna uhićenja odigrala su se u utorak popodne na sudu Caglayan gdje se trebala održati novinska konferencija na kojoj su odvjetnici namjeravali javno iskazati podršku prosvjednicima. U zgradu suda ušle su posebne policijske jedinice.

Lista uhićenih odvjetnika (Foto: Twitter)

Brojni mediji tvrde kako je uhićeno 50 ljudi, no neki tvrde kako ih je bilo čak i više od 70.

VIDEO: ŽESTOKI SUKOBI U ISTANBULU Ozlijeđeno više od pet tisuća prosvjednika i oko 600 policajaca

Svjedoci tvrde kako je policija prema prosvjednicima postupala grubo. Odvjetnica Fatma Elif Koru nazvala je uhićenja svojih kolega 'brutalnim činom'.

Foto: Facebook

'Skupili smo se kako bi dali izjavu vezano uz stanje u parku Gezi kada nas je policija napala. Bili su jako gubi i brutalni. Sada su moje kolege u pritvoru, a mnogi od njih su ozlijeđeni. Udarali su ih po glavama, gurali ih na pod. Bilo je strašno', kazala je Elif za Guradian.

Podsjetimo, u utorak navečer su se prosvjedi na trgu Taksim ponovno razbuktali. Više od 5000 prosvjednika je zatražilo liječničku pomoć zbog ozlijeda ili gušenja suzavcem, dok je oko 600 policajaca ozlijeđeno za vrijeme prosvijeda, javlja BBC.

Erdogan je ranije pozvao prosvjednike da ne dolaze na Taksim, središte prosvjeda koje je potaknuo nasilni policijski udar na skup protiv izgradnje u malom parku Gezi na ovom trgu.

Erdogan, koji niječe optužbe za autoritarno vladanje, kaže kako neće popustiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:25