PROBLEMU U PROMETU

USPORNICI NA FREKVENTNOJ ZAGREBAČKOJ CESTI IZNERVIRALI VOZAČE 'Zašto baš tu?! Svi se moraju zaustaviti, stvaraju se gužve...'

Zagreb, 020216. Radnicka cesta, nadvoznjak iznad zeljeznicke pruge. Postavljeni lezeci policajci usporavaju promet na samom nadvoznjaku i primoravaju auto,obile da gotovo stanu.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Uspornici postavljeni na Radničkoj cesti, točno na nadvožnjaku iznad željezničke pruge, stvaraju problem brojnim vozačima koji pri prelasku moraju naglo usporiti te gotovo zaustaviti automobile.

Iako su uspornici postavljeni kako bi vozači regulirali brzinu, mnogi se žale da su postavljeni na krivome mjestu te se zbog njih stvaraju gužve.

U Gradskom uredu za promet navode kako su uspornici postavljeni kod nadvožnjaka u suradnji s drugim nadležnim institucijama radi širenja prometa, a istodobno je izvršeno ispitivanje kontrole nosivosti nadvožnjaka te je utvrđeno kako je nosivost zadovoljavajuća.

- Prometna oprema, odnosno cestovne izbočine postavljene su kako bi se usporilo prometovanje vozila koja su prevelikom brzinom prilazila nadvožnjaku. Ovim putem napominjemo da su cestovne izbočine privremene te će biti uklonjene prilikom rekonstrukcije nadvožnjaka na Radničkoj cesti - rekao je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:15