OZBILJNE PRIPREME

Zagrebački SDP: ‘Očekujemo prijevremene izbore! Nabavite kamione, automobile...’

Davor Bernardić predviđa da bi lokalni izbori mogli biti raspisani već u siječnju, a ne u svibnju 2013.

Osigurajte prostor za izbore na Velesajmu, nabavite kamione i vozila, sredite pitanje glasačkih kutija, uredskog materijala. Ali požurite! Izbori bi mogli biti raspisani već početkom 2013. Zato s poslovima moramo krenuti odmah!

Provođenje nabave

Ovo stoji u službenom dopisu Gradske skupštine što je u rujnu upućen gradskoj upravi s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu.

Osim što dokazuje da se SDP obraća za pomoć i suradnju svojem najljućem rivalu Milanu Bandiću, pokazuje i da se gradski SDP, na čelu s kandidatom za gradonačelnika Davorom Bernardićem , najozbiljnije počeo pripremati za lokalne izbore u Zagrebu. Ali ne samo redovne koji bi se trebali održati u svibnju 2013., nego i za prijevremene, koji bi mogli biti raspisani već u siječnju.

Lesar dao ponudu bivšoj ministrici: Holy će biti kandidatkinja Laburista za gradonačelnicu Zagreba?

“Budući da izbori mogu biti raspisani već početkom 2013. godine, do tada treba biti provedena nabava, odnosno svi postupci trebaju započeti već ove jeseni”, stoji u službenom dopisu Gradu koji je potpisao tajnik Gradske skupštine Dejan Subotić.

Drugim riječima, Bernardić, koji prema gradskim kuloarima naveliko traži pomoć stručnjaka za odnose s javnošću, otvara mogućnost da će Vlada raspustiti Gradsku skupštinu i raspisati prijevremene izbore. To se može dogoditi samo ako u prosincu zastupnici ne izglasuju Proračun grada Zagreba za 2013.. Sudeći prema ovom dopisu i činjenici da tijekom cijele godine nije bilo ni rebalansa proračuna za 2012., Bernardić razmišlja i o tom scenariju.

Četiri mjeseca prije

- Dopis koji smo dobili jasno daje do znanja da zastupnici u Skupštini planiraju održati izbore četiri mjeseca prije redovnih u svibnju, odnosno već u prosincu. A da bi se prijevremeni izbori raspisali, Vlada mora raspustiti Skupštinu pa ne čudi što zastupnici cijelu godinu odbijaju donijeti rebalans proračuna. Time si pripremaju teren za izbore - rekao je naš sugovornik u Gradu.

Posljednjih tjedana u krugovima za odnose s javnošću može se čuti da su se Millenium promocija i Božo Skoko, koji je svojedobno radio PR Milanu Bandiću, približili Davoru Bernardiću. Prema njihovu istraživanju, da se sada održe izbori, Bandić bi dobio 17,3 posto glasova, a Bernardić 15,3 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:39