TRAJE ISTRAGA

Pronađen leš na Kustošiji: Mrtvu djevojku (37) netko ostavio u grmlju i pobjegao?

Našao ju je jedan par jutros. Prvo su mislili da je spava, izjavila je žena koja je nazvala policiju
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Beživotno tijelo 37-godišnje djevojke pronađeno je u grmlju uz cestu nasuprot kućnog broja 316 Kustošijanske ulice u subotu rano ujutro, a okolnosti događaja policija intenzivno nastoji utvrditi kriminalističkom obradom koja je u tijeku. Točan uzrok smrti, pak, utvrdit će se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje je tijelo preveženo.

Inače, nepomično tijelo uočio je mladi par šetača oko 7,30 sati ujutro, a po povratku pola sata kasnije, obzirom da je djevojka i dalje bila u istom položaju ležeći potrbuške i s glavom prema tlu, prolaznici su alarmirali prvu stanarku ulice koju su zatekli u dvorištu, a koja je zatim pozvala policiju.

- Našao ju je jedan par jutros. Prvo su mislili da je spava. Ne znamo tko je ona. Nismo ju prije viđali u ulici, no to ne znači da možda kod nekog nije bila u petak navečer pa se vraćala kući... do autobusne stanice. Imala je crveno smeđu kosu i bila je odjevena u traperice, majicu, a na nogama je imala natikače.

Dolaskom na mjesto događaja policija je pretpostavljala da joj je možda pozlilo pa da ju je izdalo srce. Međutim, s odmakom vremena činilo se kao da se tijek istrage promijenio. Nije ju sigurno udario automobil jer je ipak bila iza grmlja na travi, a i na tijelu nije bilo nikakvih vidljivih vanjskih ozljeda - ispričala nam je jedna od susjeda na koju se (na)dovezao drugi susjed rekavši kako se pojavila informacija da je djevojka negdje drugdje preminula i da ju je netko tijekom noći izbacio iza tog grmlja i pobjegao.

- Uz nju je bila i torbica sa dokumentima. Nije pokradena. Načuli smo da je stanovala na sasvim drugom dijelu grada - pojašnjavaju još susjedi dodavši kako će u rješavanju misteriozne smrti policiji pomoći i mobitel koji je također pronađen u torbici.

Inače, nestanak djevojke srednjih godina nitko nije prijavio policiji, a što se točno dogodilo, pokazat će obdukcija i policijska istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 00:03