SMRT SOVJETSKOG VOĐE

PRVI PUT OBJAVLJENI REZULTATI OBDUKCIJE: STALJIN JE UMRO PRIRODNOM SMRĆU Tiranin se ugušio nakon moždanog udara

Prvi put nakon 60 godina razotkriven je pravi uzrok smrti zloglasnog tiranina Josifa Staljina .

Iako je Staljinova smrt oduvijek bila obavijena velom tajne, berlinski list Kurier objavio je nikad viđene dokumente koji potvrđuju da je Staljin umro prirodnom smrću.

Rezultati obdukcije ispisani na 11 stranica ukazuju da je Staljin doživio moždani udar zbog kojeg se ugušio.

Izvješće bi konačno moglo utišati dežurne teoretičare zavjere oko uzroka smrti tiranina čija je krvnička politika ubila više od 30 milijuna ljudi i okovala zemlju vladavinom straha i siromaštva.

PERO ZLATAR O SVOM ISKUSTVU SA STALJINOM ‘Bio je krvolok i žestoki diktator, ali siromašni Gruzijci pretvorili su ga u turistički brend!’

Staljin je umro 5. ožujka 1953. u 21.50 sati. Nakon diktatorove smrti politbiro je zahvatila kriza koja je okončana izborom Nikite Kruščeva za nasljednika.

Izvješće obdukcije dosad je bilo zaključano u ruskom Državnom arhivu.

Njega se dokopao povjesničar dr. Matthias Uhl s Njemačkog povijesnog instituta u Moskvi i objavio: "Teorije zavjere nisu bile točne".

U dokumentima Staljin se spominje pod imenom "Pacijent broj 1". Dokumenti otkrivaju da je večer prije smrti Staljin uživao u omiljenom gruzijskom crvenom vinu. Nitko se nije usudio ući u njegovu sobu sve do predvečeri idućeg dana, kad je pronađen u pidžami i vesti na tepihu kako hrče.

Njegovi pomoćnici mislili su da je pijan, ali on je vrlo vjerojatno već bio u dubokoj komi.

Doživio je udar na lijevoj strani mozga, popraćen krvarenjem u želucu, uslijed čega se u konačnici ugušio. Njegovo tijelo odvezla je tajna policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:55