PROCJENA KAPETANA

FILOZOFIJA DARIJA SRNE 'Bilo bi puno bolje da Islanđani nisu ostali s igračem manje...'

Nakon utakmice u Reykjaviku, hrvatski reprezentativci su otišli na trening. Niko Kovač je sve koji su igrali poslao na vožnju 'stojećim' biciklima u obližnjoj dvorani. U prolazu su neki zastali i pred novinarima.

- Dobar je rezultat. Šteta što nismo napravili više, što nismo zabili taj pogodak. Vratar Islanda branio je odlično, svaka mu čast. Mi smo odigrali čvrstu, korektnu utakmicu, ali je nedostajalo da lopta uđe u islandsku mrežu. Ali to ćemo riješiti u Zagrebu - kazao je Josip Šimunić.

Kapetan Darijo Srna je kazivao kako je jučer bilo vidljivo da Islanđani nisu slučajno u dodatnim kvalifikacijama.

- Nije bilo lagano, dapače. Po meni bi bilo bolje da smo do kraja igrali 'jedanaest protiv jedanaest'. Islanđani su s deset igrača igrali mnogo bolje. Svi su se vratili nazad, u njima se probudio njihov poznati ratnički mentalitet - kazao je Srna, te dodao.

- Odigrali smo utakmicu u kojoj nismo primili pogodak, to je bio cilj. Naravno,m bio je cilj i zabiti, ali njihov vratar branio je na visokoj razini. Igrali smo protiv momčadi koja je jako dobro organizirana i disciplinirana. Znali smo da će biti teško. Njima treba čestitati, a ne nas kuditi. Sve je ipak u našim rukama. U Maksimiru očekujemo podršku punog stadiona, prolazak Hrvatske u Brazil - zaključio je Srna

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije bio raspoložen za izjave nakon utakmice.

- Sad ne bih ništa govorio, pričat ćemo u utorak nakon utakmice u Maksimiru - samo je kratko kazao Šuker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:31