NOVI SERVIS

MICROSOFT UGASIO HOTMAIL Sve adrese preusmjerene su na Outlook.com

Prema tvrdnjama iz Microsofta, ovo nije bilo lako napraviti jer je trebalo preseliti stotine milijuna aktivnih računa, s oko 150 milijuna GB podataka, uključujući e-mailove, kalendare, kontakte i osobne postavke svih korisničkih računa. Proces je trajao punih šest tjedana

Microsoft je objavio da je završio prebacivanje svih postojećih Hotmail adresa na poslužitelj elektronske pošte Outlook.com, čime je popularni Hotmail u potpunosti ugašen, javljaju američki mediji.

Korisnici ne moraju mijenjati svoje @hotmail.com adrese, no Microsoft ih je sve preusmjerio na Outlook.com koji bilježi porast korisnika i trenutno je na ovom servisu aktivno oko 400 milijuna korisnika. Prema tvrdnjama iz Microsofta, ovo nije bilo lako napraviti jer je trebalo preseliti stotine milijuna aktivnih računa, s oko 150 milijuna GB podataka, uključujući e-mailove, kalendare, kontakte i osobne postavke svih korisničkih računa. Proces je trajao punih šest tjedana.

"Vjerujemo da će ljudi zavoljeti Outlook više nego su voljeli Hotmail. Pažljivo slušamo što govore naši korisnici i napravit ćemo sve prilagodbe i promjene kako bi bili još zadovoljniji", kazao je programski menadžer Microsofta Dick Craddock.

Outlook.com ima potpuno drugačiji izgled i navigaciju od Hotmaila, a većina novih funkcija viđena je u novom operativnom sistemu Windowsu 8. Novi servis će također korisnicima omogućiti lakšu integraciju servisa kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter.

Hotmail, jedan od najpopularnijih poslužitelja e-pošte, prvi put je predstavljen 1996. godine. Hotmail je tada bio neovisna tvrtka, a Microsoft ga je kupio 1998. za 400 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:36