MISTERIOZNI ODLAZAK

'MOJ PONOS NIJE NA PRODAJU! A SAD IDEM IZNAJMLJIVATI APARTMANE' Zoran Vulić ne želi otkriti razlog odlaska

'Neću o razlozima, sve mi možeš raditi, ali novcem me ne možeš kupiti'
 Tom Dubravec/CROPIX

U Splitu je postalo bolje baviti se turizmom nego nogometom. Duže traje turistička sezona nego trenerski mandat.

Tu tezu potvrđuje i slučaj Zorana Vulića koji je sjeo na klupu Splita točno prije sedam mjeseci, 13. listopada prošle godine, a u ponedjeljak, 13. svibnja oprostio se od suradnika i poslodavaca u Parku mladeži.

Vulić se zahvalio na poslu u RNK Split i okrenuo se turizmu, kaže da će se ovog ljeta baviti iznajmljivanjem apartmana u starom dijelu Splita, Radunici. Pa tko kaže da se ne može mirno živjeti i bez nogometa...

Vulić je uzeo Split kad je tavorio u sredini tablice, a ostavlja ga na trećem mjestu, pa je tim veće iznenađenje što se odlučio povući s klupe “crvenih”. Odluku je Vulić objavio igračima nakon poraza na Maksimiru od Dinama, a kad je vijest priopćio upravi, braći Slavenu i Jozi Žužulu, oni su požurili da se taj rastanak ubrza. Što je tomu razlog? Je li došlo do razlaza zato što su se vlasnici kluba počeli miješati u trenerove ovlasti, kako je odmah krenula priča, to nitko ne želi potvrditi. Naprotiv, na rastanku glavnim su akterima ispadali bomboni iz usta. Zna se da pametni ne ruše mostove iza sebe...

Hvala Žužulu

- Iza nas je uspješna suradnja. Zoran je došao u trenutku kad smo stajali loše na tablici i podigao je ovu momčad. Sad se rastajemo, ali budućnost je pred nama - kazao je predsjednik Splita Slaven Žužul. Vulić je pak dodao: - Nakon utakmice s Dinamom procijenio sam da u ovom trenutku Splitu ne mogu pružiti više. Bio sam spreman voditi momčad do kraja prvenstva, ali uprava je odlučila da je bolje da odem odmah.

O suradnji sa Žužulom, Vulić je dodao:

- Mogu biti zadovoljan poslom kojeg sam napravio. Hvala predsjedniku Žužulu i njegovoj obitelji na podršci. U životu čovjek mora imati svoj ponos, ja ga imam i ne mogu protiv njega. Neću o razlozima, sve mi možeš raditi, ali novcem me ne možeš kupiti.

Vuliću je očito povrijeđen ponos. Jednom je tako otišao iz Hajduka kad mu je tadašnji predsjednik Branko Grgić rekao da bi s onom momčadi i njegov otac Ante bio prvak.

- Čovjek bez ponosa nije čovjek - reći će Vulić. - Nema ništa negativno u razlazu sa Žužulom. Imao sam ovdje odlične uvjete, jedino budala bi mogla to napustiti, ali opet ponavljam, čovjek mora imati dostojanstva.

Vulić je kazao da je Žužul najbolji predsjednik s kojim je radio. Ispada da nije imao problem sa Žužulom, nego s njegovim “savjetnicima”.

- Takvog predsjednika treba tražiti. Volio bih da je on predsjednik Hajduka. Ali Žužulu je potreban Ivica Križanac kojem treba dati ovlasti, a ne slušati savjetnike sa strane. Split će tek tada biti pravi europski klub - procjenjuje Vulić.

Natrag u Hajduk?

Nije ni otišao s Parka mladeži, a već se spominje kao kandidat za jedno od upražnjenih mjesta na Poljudu, kao sportski direktor ili šef omladinske škole. - Hajduku želim sve najbolje. Treba im dati da rade u miru, a ja ću ovo ljeto provesti kao turistički radnik, ha, ha... - poručio je bivši trener Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:55