ČISTA EGZOTIKA

Ronaldo osvojio prvenstvo pa se počastio Bugattijem Centodieci koji je platio 10 milijuna eura

Centodieci je 20 kg lakši od Chirona koji je poslužio kao osnova te ima 1600 KS što je 100 KS više nego kod Chirona
Ronaldo i Bugatti

Početkom godine krenule su glasine kako je portugalska nogometna zvijezda i nogometaš Juventusa Christiano Ronaldo naručio netom predstavljeni ultra ekskluzivni hiper-automobil Bugatti Centodieci, posebnu verziju Chirona. Premda su mnogi dvojili kako je upravo svjetski poznati Portugalac naručio jedan od tek 10 primjeraka koliko se planira izradi ovog jedinstvenog Bugattija, povodom 110 godišnjice od rođenja osnivača povijesne francuske marke Ettorea Bugattija i to bez obzira na to što je vozio Veyrona, te što je trenutno vlasnik Chirona.

Ipak, sada talijanski mediji doznaju kako ipak nije riječ tek o glasinama. Tako barem javlja talijanski Tuttosport, s informacijom kao je automobil već prodan nogometnoj zvijezdi koja će sjesti u novu jurilicu dogodine, kad će mu biti i isporučena.
Premda nema službene potvrde i iz Bugattija jer je politika kuće da ne komentiraju ništa o svojim klijentima, očigledno da je ovom poslu presudila činjenica što je Ronaldo "dio Bugatti obitelji".

image
Bugatti Centodieci
Bugatti

Inače, Centodieci je specijalan model predstavljen prošle godine, 20 kg je lakši od Chirona koji je poslužio kao osnova te raspolaže s 1600 KS što je 100 KS više nego kod ionako ekskluzivnog Chirona.
Pokreće ga 8,0-litreni W16 benzinac potpomognut s četiri turbo punjača što ovom egzoti osigurava ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za tek 2,4 sekunde te maksimalnu brzinu od elektronički ograničenih 380 km/h.
Dok mu ne stigne nova jurilica, na svom Instagram profilu Ronaldo je objavio fotografiju sa svojim ljubimcem Bugattijem Chironom koji na bokovima nosi personalizirane oznake CR7.

View this post on Instagram

You choose the view ??

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:44