Zapanjujuće!

Kako je sama neusklađeni i oštećeni drveni pod pretvorila u umjetničko djelo i zadivila sve

 LTURAY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Ovaj projekt pokazuje kako nekoliko slojeva boje može donijeti drugi život drvenim površinama u domu

Drveni podovi zahtijevaju održavanja ako želite da potraju i izgledaju lijepo. Međutim, čak i ako ih redovito njegujete, ponekad ih je nemoguće dotjerati, osobito ako imaju previše udubljenja, ogrebotina i drugih oštećenja.

Umjesto da počupa oštećeni drveni pod u svom domu, jedna je vlasnica pronašla kreativno rješenje, zatraživši pomoć od umjetnice i ilustratorice da umjesto toga ručno naslika mural na podovima. Slikarica Mary Tadeo iz Gruzije podijelila je cijeli proces na TikToku, otkrivajući jedinstveni pod, za koji su bila potrebna gotovo tri tjedna.

@marytadeoart This January I was commissioned to give this mismatched and damaged wood floor a second life, this is how it went #muralist #floormural #floorstenciling #renovationproject #handpaintedfloors #paintstenciling #paintedfloor ♬ Ain‘t No Mountain High Enough - Marvin Gaye & Tammi Terrell

"Ovog siječnja dobila sam zadatak da ovom neusklađenom i oštećenom drvenom podu dam drugi život", napisala je Mary.

Najprije pokazujući veliku štetu na podovima, Tadeo je počela s mjerenjem i brušenjem poda. Zatim je dodala temeljni premaz prije brtvljenja kako bi spojila pojedinačne daske. Slijedi postupak bojanja šablona, koji je uključivao ručno bojanje svakog posebnog detalja u različitim nijansama smeđe. Nakon što je sve zapečatila, vlasnicima je ostavljen doista jedinstveni podni mural u dnevnom stambenom prostoru.

TikTok komentatori su razumljivo bili zadivljeni projektom, za koji je Tadeo priznala da je bio "veliki pothvat za jednu osobu", dodavši, "Nikad se nisam osjećala kompetentnije i ponosnija na sebe."

Jedna je osoba napisala: “Obično mrzim vidjeti drvo prekriveno bojom — ali ovo izgleda apsolutno nevjerojatno i 1000 posto bolje! Odličan posao!"

U odgovoru na komentatore koji su žalili zašto vlasnici kuće umjesto toga nisu doradili drvo, Tadeo je napisala da je "oštećen bez dorade i napravljen od više različitih vrsta drva".

Isječak su podijelili i na Instagramu, otkrivajući u svom opisu naizgled mukotrpan proces slikanja. “Ovog sam siječnja naslikala svoj prvi mural na oštećenim drvenim podovima kako bih im dala drugi život. Ne mogu biti sretnija kako je sve ispalo! Ukupno je trebalo oko 20 dana i zapečaćen je akrilnim poliuretanskim gornjim slojem. Puno ti hvala @melissahallrowan što si me angažirala da napravim ovaj projekt.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 09:51