HAPPY HOUR

Morate ostati doma? Nema problema, napravite svoj kućni bar za najbolju proslavu ikada

 Nighthawk Shoots, Unsplash
Znamo da vam već pomalo nedostaju kafići i barovi, zato vam donosimo odlične ideje kako u svom domu stvoriti željenu atmosferu

Preostalo nam je još samo nekoliko tjedana do ispraćaja ove godine, kafići su i dalje zatvoreni i ne izgleda da ćemo se tako brzo vratiti poznatim navikama ispijanja najdražih pića za šankovima. Zato su baš ovi posljednji dan 2020. najidealniji da napokon ispunite svoj san i u svom domu oformite prostor nakon kojeg više nećete imati potrebu ići u kafiće. Svima nam se bliži doček nove godine u krugu obitelji, a ako ste vi jedni od onih kojima je za proslavu nužna atmosfera bara donosimo vam nekoliko savijeta kako napraviti vlastiti kutak za pića u svome domu.

image
VICNT/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO


RAZMISLITE DOBRO KAKAV BAR ŽELITE
Prije nego krenete u bilo kakvo uređivanje prostora gdje biste mogli smjestiti svoj bar dobro promislite i istražite što se nudi na tržištu. Mnogi ljudi smatraju da je za kućni bar potrebno puno prostora i svakojakog namještaja za odlaganje čaša i pića, ali to upoće nije istina. Na samom početku je potrebna kreativnost i prilagođavanje već postojećem stanju u prostoru. Ako doista postoji neki neiskorišteni kutak u vašem domu ili pak imate dovoljno metara kvadratni za sve što poželite onda ne morate biti štedljivi niti se sustezati od velikih pothvata. Ako ste pak ograničeni prostorom nađite način kako izmjestiti nepotrebne stvari ili napraviti drugačiji raspored u prostoriji tako da se otvori pozicija za bar.

image
HIKESTERSON/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
image
TOA HEFTIBA


CENTAR KUĆNOG BARA
U samom središtu svakog bara je šank ili pult pa tako i kad je kućni bar u pitanju. Pustite si na voju kako će on izgledati, ipak je to vaš dom i odaberite ono što se vama sviđa. Možete se odlučiti za običan barski stol, sami montirati čvrstu dasku na slobodni zid ili jednostavno iskoristiti kuhinjski otok ili pult kao novo mjesto okupljanja obitelji i prijatelja. Spomenute pozicije će se jednostavno trasformirati u bar tako da ćete na njih posložiti potrebne alate poput otvarača za boce, čaša, pladnjeva i svih potrebnih pića. Osim toga dodajte neke dekorativne elemente poput svijeća, lampica ili biljaka tako da vaš bar ne bude suhoparan.

image
FAISAL WAHEED

KOMPLETNA SCENA
Osim već spomenutog centra kućnog bara, ako imate prostora bilo bi dobro nadpouniti bar s drugim elementima poput polica,vitrina, konzolnih stolića koje ćete ispuniti najdražim pićima, i naravno dodajte koju barsku stolicu za sve one koji vole odmarati u toj atmosferi.

image
ELENA MOZHVILO

IMAJTE NA UMU SITNICE
Ono što čini razliku između kućnog bara i samo običnog stola na kojem se nalazi piće su detalji poput promišljeno odabranih čaša i potrebnih barskih dodataka kao što je mjerač za piće, shaker za koktele, barske žlice, cjedilo za limun i druge cituruse, vadičep i velika količina smisleno odabranih pića koja vam uvijek mogu biti na dohvat ruke.

image
MAXIMFESENKO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

BARSKA KOLICA
Kad ste jednom oformili svoj kućni bar i svi odjednom žele boraviti za vašim šankom svakako će vam biti potrebna i barska kolica. Ovaj simpatični dodatak je izrazito funkcionalan zbog svoje pokretljivosti pa može poslužiti kao mala zamjena za kućni bar. Uredno smjestite sve potrebno na njega i samo ga odvezite na željenu lokaciju u svome stanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 18:27