Božić 2020.

Najljepši blagdanski izlozi Snješke Kožul: Povratak u djetinjstvo, klasično, veselo i razigrano

 Berislava Picek/CROPIX
Poruka je - pustite maštu na slobodu. Neka bude luckasto uz puno staklenih kuglica, raznih igračaka, trakica i cvijeća

Dizajnerica Snješka Kožul (www.papillon.hr, Instagram @design.papillon) i ove je godine prigodno, raskošno i tematski ukrasila izloge MBM-a, poznate tvrtke koja u ponudi ima brojne home dekoracije i proizvode iz područja hortikulture. Snješka Kožul u ovoj je tvrtki zadužena za dizajn već treću godinu zaredom, a kaže kako joj je glavna želja prikazati klijentima/kupcima njihovu viziju božićnog uređenja te im tako olakšati i dati ideje kako urediti svoj dom ili poslovni prostor. Ove godine tako je uredila osam MBM izloga, svaki tematski sasvim drugačiji. Ističe kako je uređenjima htjela odagnati svu depresiju današnjice zbog globalne pandemije i problema vezanih uz nju i osloboditi umjetnički duh i postavljanjem svih tih lijepih prizora podariti ljepotu oku promatrača i podijeliti entuzijazam za bolje, ljepše i sretnije sutra. Snješka Kožul ispričala nam je i čime se inspirirala u uređenju svakog od izloga.

image
Berislava Picek/CROPIX

1. BLUE RHAPSODY

Plava na drugačiji način; zagasita i raskošna u kombinaciji s platinom, srebrom i zlatom.

- Ove godine jedna od prvih boja je navy blue, stoga sam poželjela spojiti tu prekrasnu, elegantnu boju s krem i sivim kuglicama te sve to smjestiti u jedan vrlo jednostavan interijer s drvenim namještajem - priča Snješka Kožul i govori kako je nasuprot jednostavnom namještaju, božićna drvca ukrasila izrazito bogato s puno kuglica koje je stavljala spiralno, u slapovima, te potom sve to motala u puno traka. - Koristeći opet kontraste, odlučila sam se za traper navy blue traku u kombinaciji sa sjajnom krem i srebrnkastom trakom - otkriva.

image
Berislava Picek/CROPIX

2. BLACK FANTASY

Zlatni ukrasi preneseni u moderne ambijente; dodatak crne kao idealan partner zlatu i na taj način stvaranje elegancije i otmjenosti. Inspiracija za ovu liniju je globalna situacija.

- Često nam se čini da je sve tako crno, iako i to može biti lijepo, otmjeno i sa stilom - govori Snješka koja je crnoj boji dodala glamuroznu i uvijek prihvaćenu zlatnu boju te tako stvorila savršen spoj za ukrašavanje božićnih drvca u modernim interijerima. - Dodavši filigranske izrađene vaze, tanjure i posude, željela sam unijeti malo kontradiktornosti u sceni, što uvijek stvara veseliju energiju i razigranost - govori Snješka Kožul.

image
Berislava Picek/CROPIX

3. SIMPLY THE BEST

Nikad izostavljena bijela boja; misli odnose pored kamina uz plamen drva, a okolo sve u bijelom; svijeće, lampice, stakleni ukrasi, snijeg.

Oduvijek i zauvijek široko prihvaćena bijela božićna dekoracija koja budi nježnost i odgovara raznim interijerima.

Uz kamin i vatricu, ako to imate u domu, ovaj ledenosnježni prizor stvara toplu atmosferu u našim srcima dok djedica uz zvukove klavira najavljuje dolazak najdražeg blagdana.

image
Berislava Picek/CROPIX

"Uređenjem sam htjela odagnati depresiju zbog pandemije i osloboditi umjetnički duh i vjeru u bolje i ljepše sutra"

4. CHRISTMAS CALL OF NATURE

Božićni duh u našim vrtovima, terasama, balkonima; magična svjetlost lampica, češeri, prirodna zelena drvca, srne.

- Bliskost s prirodom uvijek nam nosi smiraj i zadovoljstvo te vraća osmijehe na lica. To mi je bila vodilja za stvaranje ove linije - priča S. Kožul i objašnjava kako nas malo nakita uz puno tople boje rasvjete može ponijeti u trenu u čarobnu i bajkovitu atmosferu. Koristila je prirodne češere i kuglice u obliku češera te tamnozelena srčeka.

image
Berislava Picek/CROPIX

5. COLORFUL DANCE

Umjetnički duh uvijek povede prema spajanju nespojivog pa tako i u ovoj liniji gdje nema pravila niti kroz boje, niti oblike, niti božićne ukrase. Poruka je - pustite maštu na slobodu. Neka bude luckasto i veselo. Primjerice, djedica koji je ekološki osviješten i spušta se na biku s neba te nam donosi pregršt poklona. Mi ga, pak, dočekujemo s veselo ukrašenom jelkom koristeći sve tople i prštave boje s ukrasima raznih oblika: od staklenih kuglica do raznih igračaka, trakica i cvijeća.

image
Berislava Picek/CROPIX

6. MEMORY OF MY CHILDHOOD

Uvijek se rado sjetim svoga djetinjstva - kaže nam S. Kožul i objašnjava da je ono bilo ispunjeno brojnim igračkama poput vlakića, kućica s muzikom, zvončića i figura Djeda Mraza, a u današnje vrijeme i Orašara. Boje ove linije su crvena, zelena i plava.

- Dodala sam i kuglice kojih se uvijek rado sjetim iz djetinjstva, one staklene koje su bile umjetnički oslikane gliterom i šećernim perlicama s raznim prizorima - kaže S. Kožul.

7. RED PINE FOREST

Povratak prirodi uz prisutnost crvene boje kroz bobice i granje. Crvene kao poimanje Božića i emocije... Ukrašavanje potpuno prirodnim materijalima; uz bobice idu češeri i svilene trake u tonu.

8. SILVER AND GOLDEN RAIN

Padajuća kiša božićnog raskoša u zlatnom i srebrnom tonu. Slavljenički i pobjedonosno. Kaže se da nakon kiše uvijek dolazi sunce. Tako i mi mislimo i priželjkujemo to!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:57