AFP
SUZE U MIX ZONI

BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH NA OVOM EURU, ALI DANAS GA NIJE IŠLO Jedan od naših tragičara finala toliko se rasplakao da nije mogao reći niti riječ...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. siječanj 2020. 20:46

Riječi su išle teško ili uopće nisu išle. Marin Šego se čak i rasplakao, rekao je vratit će se u mix zonu, ali se nije vratio. Valjda ni to više nije mogao. Ne zamjeramo.

Marino Marić je mirne glave uspio pronaći koju riječ.

- Ovo me neodoljivo podsjetilo na onu utakmicu polufinala u Poljskoj prije četiri godine. Dobro smo počeli, onda su oni stigli, razbranio se Perez de Vargas i kada su napravili plus jako je teško s njima. Mi smo i to uspjeli, ali na kraju je premalo zabiti 20 golova da bi se dobio jedan finale.

Bilo je teško to igrati.

- Jest, oni su hakl momčad, beskrajno dosadno zabadaju bez velikog rizika, istroši te to.

Nama je ta istrošenost bila očita u napadu.

- Falio nam je svakako koji gol izvana s distance da ih malo otvori. Teško je ovako, oni su vrhunska momčad i nema se tu što reći nego da su zasluženo pobijedili.

David Mandić, drugi borac bez mane i straha:

- Nismo mogli više u napadu na kraju. Umorili su nam se Duvnjak i Karačić koji su nas vukli na cijelom ovom turniru. Stepančiću nije išlo. Nije bilo pomoći. Je li koja lopta mogla više do krila, ne znam, to su sada sitnice.

Znamo da nas čekaju olimpijske kvalifikacije u Francuskoj?

- Bit će jako teško, ali kad nije teško?

Ilija Brozović odigrao je vrhunsku rolu u obrani 6-0.

- Dali smo sve, ali to jednostavno danas nije bilo dovoljno. Španjolskoj čestitke za naslov – koncizan je bio Ilija kao i uvijek.

Marko Mamić pridružio mu se, bio i strijelac, ali ni to nije pomoglo:

- Oni su na kraju zabili, mi nismo, to je bilo ključno. No, moram reći da sam ponosan na naš turnir na ovom Euru. Mislim da su nas navijači pratili na nevjerojatan način, da su ovom prvenstvu dali poseban duh.

Raul Entrrerios, kapetan Španjolaca:

- Vrhunski odigran turnir, čestitke mojim suigračima koji su pokazali sve naše kvalitete. Znali smo da će utakmica protiv Hrvatske biti žestoka, jako smo se dobro nosili s tim, primili smo samo 20 pogodaka i to je presudilo. Utakmica izjednačena, odlučivali su detalji, to je finale. Bili smo malo bolji.

Gonzalo Perez de Vargas opet nas je sredio s nekoliko obrana, ne puno, ali dosta.

- Mislim da se Hrvatska potrošila više u utakmici protiv Norveške. Makar je ovo bila deveta utakmica na turniru, mislim da je bila na vrhunskoj razini. Imali smo više strpljenja u nastavku. I kada nas je Hrvatska stigla, nismo odustali i u ključnim trenucima smo dočekali svoju priliku.

Linker
19. travanj 2024 04:19