Snimio: Miljenko Karačić
ŠIPIĆU PRIJEM U SPLITU

LJUBUŠKI DOČEKAO SVOJE HEROJE Nekoliko tisuća navijača ovacijama i skandiranjem pozdravilo trojac koji je stigao zaogrnut hrvatskim zastavama

Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2020. 18:02

Nekoliko tisuća Ljubušaka dočekalo je u utorak trojicu svojih rukometaša Josipa Šarca, Davida Mandića i Mateja Hrstića koji su s hrvatskom reprezentacijom osvojili srebrnu medalju na netom okončanom Europskom prvenstvu.

Zaogrnuti hrvatskim zastavama i odjeveni u dresove s kvadratićima ispunili su dvoranu Rukometnog kluba Izviđač iz kojega su potekli Mandić, Šarac i Hrstić, a nakon što su ušli u dvoranu pozdravili su ih pljeskom i skandirajući njihova imena.

"Hvala upravi i cijelom klubu u kojem sam igrao od malih nogu. Mi smo tu bili zajedno i sada smo zajedno u reprezentaciji. Ovo je moj klub, ova će djeca ovdje biti kao mi. Ja vjerujem u njih i vjerujem u Izviđač. Klub koji je napravio to za nas da će napraviti isto i za ovu djecu", rekao je Mandić koji je pritom pozvao mnogobrojnu okupljenu djecu da još jače treniraju u Izviđaču kako bi ostvarili svoje snove.

Ljubuski, 28.1.2020.
Docek srebrenih hrvatskih rukometasa u Ljubuskom
Snimio: Miljenko Karacic
Snimio: Miljenko Karačić

Hrstić je pak rekao kako je doček u rodnom Ljubuškom doživio nestvarnim i da će ga pamtiti cijeli život.

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić rekao je kako je ponosan na igrače koji su potekli u Izviđaču.

"Svojim igrama i osvojenom srebrnom medaljom ste još jednom skrenuli pozornost na Ljubuški i sve podsjetili na uspješnu ljubušku sportsku priču i ponos ovoga grada, rukometni klub Izviđač“, rekao je Barbarić.

Prijem za Šipića

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u utorak je organizirao svečani prijem za rukometaša Marina Šipića, koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na nedavnom Europskom prvenstvu, te glasnogovornika Hrvatskog rukometnog saveza Ivicu Maraša.

Čestitajući na uspjehu, Krstulović Opra je istaknuo zajedništvo koje je krasilo naše rukometaše na Europskom prvenstvu.

"Mi smo gledajući vas na malim ekranima shvatili da ste ekipa, jer momčad je bitna, zlato ili srebro manje je bitno," rekao je Krstulović Opara.

On je izrazio nadu kako će se hrvatska rukometna reprezentacija uspjeti plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Šipić je kazao kako sad treba malo smiriti euforiju nakon osvajanja srebrne medalje i usredotočiti se na kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

"Bili smo jedna velika klapa, borili smo se jedan za drugoga," naglasio je Šipić dodavši kako je njemu kao mladom sportašu bilo od velike važnosti što su on i drugi mlađi igrači imali potporu starijih kolega u reprezentaciji.

Maraš je istaknuo kako je ponosan na sve naše igrače, jer su oni stariji i iskusniji bili uzor i potpora mlađima te tako podizali njihovo samopouzdanje.

Linker
23. travanj 2024 00:46