JONATHAN NACKSTRAND AFP
MOBILIZACIJA SKANDINAVACA

'ON JE HRVAT, IGRAT ĆE!' Norveški izbornik divi se našem adutu; NAJBOLJI NA SVIJETU 'To što se dogodilo protiv Slovenije moglo bi nam donijeti zlato!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. siječanj 2020. 19:12

Norvežanin kojeg se ovih dana u Hrvatskoj najviše respektira svakako je Sander Sagosen. Sjajni srednji vanjski predvodi svoju reprezentaciju koja na ovom Europskom prvenstvu igra odlično te će predstavljati najveću opasnost za našu obranu.

- Protiv Hrvatske nas čeka rat, bit će to 60 minuta žestokog rukometa. Oni su vrlo dobra momčad, mentalno jaka, s dobrim pojedincima i obranom 5-1 koju ćemo morati dobro proučiti i za nju pronaći rješenja. Bit će uzbudljivo, ali veselim se polufinalu. Bitno je što smo mogli odmarati igrače protiv Slovenije, to bi moglo biti ključno za osvajanje naslova - rekao je Sagosen.

Na sličnom je tragu i izbornik Christian Berge koji je protiv Slovenije odmorio sve svoje glavne igrače, no svjestan je težine zadatka koji ga čeka protiv Kauboja.

- Bit će to ludo teška borba. Hrvatska je klasna momčad, a mi se moramo pokazati u najboljem izdanju jer ono pravo tek počinje.

Izniman je norveški uspon posljednjih godina, no nema tu slučajnosti, sve je to plod sustavnog rada. Mi se još uvijek sjećamo polufinala Svjetskog prvenstva 2017. godine kad je Torbjørn Bergerud obranio sedmerac Zlatku Horvatu i osigurao Norvežanima produžetke koji su ih odveli u finale.

- Ne razmišljam puno o toj utakmici. Slijedi nam nova borba u kojoj će se događati nove stvari. Hrvatske se sjećam po dobrom i ne trebamo je se bojati. Ljudi će sami zaključiti tko je favorit u tom ogledu, ali mi smo dobri i uvjereni smo da možemo pobijediti svakoga - kaže Bergerud.

Kružni napadač Magnus Gullerud slaže se da nema mjesta strahu.

- Išlo nam je dobro protiv njih u posljednje vrijeme. Trenutačno smo u jako dobroj formi i bit će im jako teško kad nalete na nas - rekao je Gullerud.

Nastup Luke Cindrića u polufinalu je upitan, a Norvežani ne bi imali ništa protiv da jedan od naših najboljih igrača ostane na klupi ili tribini.

- Hrvatima je sve teže. No, što je kod njih više umora, tim bolje za nas. Mi smo u srijedu puno rotirali.

Berge, pak, vjeruje da Luka neće propustiti tako značajnu utakmicu.

- On je Hrvat, igrat će protiv nas.

Linker
22. travanj 2024 07:30