Saint-Etienne, Francuska, 170616.
Stadion Geoffroy-Guichard.
Utakmica 2. kola skupine D, UEFA Euro 2016,
Ceska - Hrvatska.
Na fotografiji: neredi na tribinama.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

UHVAĆEN U ŠIBENIKU

AKCIJA SE NASTAVLJA! Policija nastavlja s uhićenjima zbog nereda na Euru u Francuskoj!

AUTOR:
  • Ante Talijaš

 • OBJAVLJENO:
 • 14.07.2016. u 14:48

 • U Šibeniku uhvaćen i zatvoren 20 godišnji mladić zbog fizičkog napada na hrvatske navijače na tribinama stadiona u Saint-Etiennu.

  Šibenski policajci u srijedu su uhitili i priveli još jednog mladića s područja Šibenika, koji se sumnjiči za izazivanje nereda na nogometnoj utakmici Hrvatska – Češka na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

  Kako doznajemo, riječ je o 20-godišnjaku, a Općinsko državno odvjetnišvo, nakon saslušanja, sumnjiči ga da  je 17. lipnja oko 19,40 sati tijekom nogometne utakmice na stadionu Greoffroy Guchard u Saint-Etiennu, zajedno s većim brojem osoba u cilju izazivanja nereda, fizički napadao ostale navijače s hrvatskim nacionalnim obilježjima i poticao ih na nasilje.

  Na zahtjev zamjenice općinske državne odvjetnice, 20-godišnjem mladiću sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaje na svjedoke, a izrečena mu je i mjera zabrane napuštanja boravišta i Republike Hrvatske zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

  Tko je uhićeni mladić, nismo uspjeli doznati. Inače, za podsjetnik je, da se zbog izazivanja nereda i bacanja bengalki na travnjak u Saint-Etienu već tri tjedna u šibenskom istažnom zatvoru nalazi se 28-godišnji I.Đ. iz Brodarice, pripadnik navijačke skupine Torcida. Za razliku od njega, ovaj novoprivedeni 20-godišnjak ne sumnjiči se za bacanje pirotehničkih sredstava, već isključivo za izazivanje nereda na tribinama.

  Iz drugih medija