REUTERS
MIŠE MIJENJA ANTU

ČAČIĆ OTPUTOVAO U METKOVIĆ 'Vjerujem da će se Srna vratiti i biti na dispoziciji za Čehe!'

Piše: HinaObjavljeno: 13. lipanj 2016. 18:33

Protiv Turske smo odigrali na visokom nivou, Odlično smo skautirali protivnika i u svemu smo pogodili. Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali u Parizu, kazao je pomoćni trener "vatrenih" Ante Miše.

Na novinarskoj konferencije se trebao pojaviti izbornik Ante Čačić, no on je zajedno s delegacijom Hrvatskog nogometnog saveza otputovao u Hrvatsku na sahranu oca kapetana Darija Srne. Osim Čačića u Metković su otputovali i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, član stručnog stožera Josip Šimunić, te Nikša Martinac i fizioterapeut Bojan Radanović. Svi se vraćaju večeras, dok će se za Srnu tek vidjeti.

"Poznajući njegov karakter vjerujem da će se Srna vratiti i biti na dispoziciji za utakmicu protiv Češke. Moramo odati počast našem velikom kapetanu," kazao je Miše izrazivši sućut Srninoj obitelji, okrenuvši se potom utakmici protiv Turske.

"Možemo biti zadovoljni utakmicom protiv Turske, odigrali smo na visokom nivou, Odlično smo skautirali tursku reprezentaciju i u svemu smo pogodili. Sve je bilo dobro, samo je šteta što nismo zabili više golova. No dobro je što smo stvorili mnogo prilika," kazao je Miše na konferenciji u Deauvilleu, dodavši:

"Ako bi već tražili u čemu nismo bili zadovoljni to je prvih 15 minuta, međutim to možemo pripisati početnoj nervozi."

Miše se okrenuo i našem idućem suparniku, reprezentaciji Češke protiv koje ćemo igrati u petak u St Etienneu.

"Uskoro ćemo imati videoanalizu, bit će to drugačija utakmica, teža nego protiv Turske. Podsjetimo oni su bili prvi u skupini ispred Islanda, Turske i Nizozemske. Igraju vrlo disciplinirano, brzo, jednostavno i okomito," naglasio je Miše.

Naglasio je kako je najveće ime češke vrste Tomaš Rosicky, no spomenuo je još dva imena. Veznjaka berlinske Herthe Vladimira Daridu i napadača Bursaspora Tomaša Necida.

"Darida je opasan igrač, drži kontrolu igre, dok je Necid bio jedan od najboljih strijelaca u turskom prvenstvu," dodao je.

Nakon pobjede protiv Turske hrvatska vrsta je načinila veliki korak prema plasmanu u osminu finala. U javnosti su odmah započele razne kalkulacije koliko nam bodova treba za potvrdu osmine finala. Međutim, Miše je samo odmahnuo rukom.

"U utakmicu protiv Češke ulazimo bez kalkulacija. Pobjeda nas vodi u drugi krug i nećemo razmišljati o drugim rezultatima. Ne smijemo kompromitirati ovu pobjedu. Imamo dovoljno dobrih i iskusnih igrača da to ne dozvolimo.

Miše se osvrnuo i na sinoćnju sjajnu predstavu Luke Modrića.

"On je doktor nogometa, neupitni vođa ove generacije uz Srnu i Ćorluku," kazao je Miše.

Linker
24. travanj 2024 16:28