REUTERS
'OČAJAN MEČ KOŠTAO HRVATSKU'

EUROPA PRVI PUT RAZOČARANA IGROM HRVATSKE BBC nemilosrdan: 'Utakmica nije zaslužila pobjednika'

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 26. lipanj 2016. 14:12

Svjetski mediji nisu bili oduševljeni prezentacijom koju su pokazale reprezentacije Hrvatske i Portugala. Blijeda utakmica u Lensu navukla je negativne komentare na jučerašnju utakmicu. Većina medija koncentrirala se na heroja dana i strijelca presudnog pogotka Ricarda Quaresmu, dok su samo u natuknicama pisali o velikoj tuzi hrvatskih reprezentativaca.

Očajan meč

Najtiražniji španjolski sportski list Marca na naslovnici donosi naslov “Portugal i dalje sanja” referirajući se na izjavu Cristiana Ronalda koju je izrekao uoči dvoboja protiv Hrvatske. U nastavku pišu: “Hrvatska nije zaslužila ispadanje, a na turniru je ostala momčad koja još ne zna kako pobijediti u 90 minuta igre.”

Francuski mediji, konkretno France Football, piše “Quaresma, ce heros!”. S druge strane L’Equipe piše o fatalnoj kontri Quaresme uz opasku kako je “utakmica bila dosadna.”

Njemački Kicker također je naslov posvetio Quaresmi koji je golom presudio susret opisujući ga “čovjekom dana”.

Talijanska Gazzetta dello Sport donosi naslov “Portugal u deliriju nakon pogotka Quaresme u 117. minuti.” U nastavku teksta dodaju kako je to bila “utakmica s malo emocija i praktinčo nula udaraca na gol.”

Portugalski mediji slavljenički su pisali o utakmici u Lensu. Record donosi naslov “Quaresma otvorio put Portugalu prema četvrtfinalu”. Još jedan portugalski sportski list O Jogo donio je naslov “Reprezentacija pobijedila kao nikada u gotovo 100 godina” pišući o tome kako u 95-godišnjoj povijesti Portugal praktično nikad nije prošao dalje nakon produžetaka. Svi portugalski mediji ističu kako je presudila karizma portugalske reprezentacije.

Dan poslije

Zašto je Hrvatska ispala s EURA?

Jednostavno - nesreća

Nismo imali pravog strijelca

Izbornik se gubio u presudnim trenucima

Sve pomalo

Poljska koja je ranije osigurala plasman u četvrtfinale nakon slavlja na jedanaesterce protiv Švicarske, čekala je pobjednika dovoboja između Hrvatske i Portugala. Stoga nije čudno što većina poljskih medija u prvi plan stavlja reprezentaciju Portugala koja je prošla u drugi krug. Tako najveći sportski list u Poljskoj, Przeglad Soprtowy, piše o “kapitalnoj kontri Portugala i pobjedonosnom golu Quaresme.”

Susjedni medij iz Mađarske (Nemzeti sport) piše kako je “nakon povijesne dosade Quaresma postao heroj i poslao Portugal među osam najboljih na Euru”. Također napominju kako je igra bila vrlo loša i ponekad negledljiva.

Srbijanski medij (B92) piše o “surovoj kazni” kojom je Quaresma izbacio Hrvate, dok Kurir piše kako je Ronaldo namjestio pobjedu koja je šokirala Hrvate.

BIH mediji pisali su o hrvatskoj dominaciji, ali i očajnom susretu. Tako Sportsport.ba piše “Očajan meč koštao Hrvatsku, Quaresma heroj Portugala”. S druge strane, Avaz piše o “tragediji za Hrvatsku”. Napominju kako je Portugal nezasluženo izbacio Vatrene golom Quaresme u samom finišu te kako nijedna ekipa nije prikazala previše.

BBC Bio je to sraz koji nije zaslužio dobiti pobjednika

U engleskim medijima, preciznije Guardianu, piše kako je “Quaresma donio pobjedu u posljednji trenutak”.

Ugledni BBC, s druge strane, piše kako je Portugal u Lensu postigao gol nakon prvog udaraca u okvir nakon 117 minuta igre te kako je to bila “utakmica koja nije zaslužila pobjednika. Ni jedna momčad nije bila spremna preuzeti rizik.”

BILD Ronaldo je presudio u blijedoj utakmici u Lensu

Još jedan njemački dnevnik, Bild, piše o blijedoj utakmici u Lensu, osim što konstatiraju kako je Portugal u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

“Ronaldo je spasio svoju ekipu protiv Hrvatske, uputio prvi udarac u okvir gola. A samo nekoliko sekundi ranije Brozović je imao veliku priliku za Hrvatsku, pogodio je stativu...”

Linker
21. travanj 2024 22:10