GONZALO FUENTES / Reuters
PRILIČNO SAMOUVJERENO

GLAVNI STRATEG PORTUGALA 'Ovo je sudar dvije momčadi koje su pokazale dobre i loše strane'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 25. lipanj 2016. 10:24

Portugalce su na sinoćnjem druženju predstavljali izbornik Fernando Santos i krilo Joao Mario koji se na poziciji sa desne strane četo mijenja sa Ricardom Quaresmom. Nisu baš željeli Hrvate u osmini finale, ali od ove situacije „ne mogu pobjeći“.

- Uvjereni smo da možemo pobijediti, ima li smo odličnih stvari u prvom krugu i to samo malo treba doraditi. Dobro znamo kako odigrati protiv Hrvatske, vidjet ćete jedan drugi Portugal. Sve što je do sada bilo ne važno, sada počinje novo u kojem nemate pravo na pogrešku – kazao je Joao Mario.

Što se tiče Hrvatske Joao Mario kaže da su dobro upoznati sa suparnika, ali da ih to posebno ne impresionira jer su i u dvoboju protiv Španjolske vidjeli neke detalje koje će okrenuti u svoju korist. Jednako tako govori i izbornik Fernando Santos uvjeren da je prolaz u oktet za obje momčadi podjednako otvoren.

- Statistika ništa ne znači, niti ona u prvom krugu , niti u našim međusobnim susretima. Ovo je sudar dvije momčadi koje su pokazale dobre i loše strane tijekom prvenstva i jednom susret je sve mogu. Da vjerujem da možemo slaviti protiv hrvatske – započeo je Fernando Santos.

Za igre u prvom krugu Santos ima obrazloženje, jednako kao što govori kako je Renato Sanches dio momčadi i igrati će onoliko koliko budu zahtjevi u igri.

- Znamo gdje smo griješili, u svakom susretu. Hrvatska je u prednosti jer je imala dan odmora više. Bio bi sretniji da je za dva dana, ali uvjeti su za sve podjednaki, na meni je da igrače pripremim psihički i fizički - kaže Santos i nastavlja:

- Hrvati su izuzetna momčad, sigurno će posvetiti punu pozornost Cristianu, imaju igrače koji se mogu nositi s njim, ali imaju i problema u obrani, nisu baš najčvršći i morat ćemo loptu gurati iza njihove vezne linije, ubacivati se u taj prostor.

Za kraj je Santos otkrio dio taktike, kako protiv Modrića i društva.

- Dobro smo analizirali svakog igrača Hrvatske, Modrić nije igrao protiv Španjolaca, bit će svježiji. Za mene je on najbolji europski igrač, ali i mi smo se pripremili kako igrati protiv Hrvata sa Modrićem i bez njega. Očekujem da će Hrvatska željeti dominirati, imaju igrače koji mogu držati posjed lopte. Tu je naša šansa da im u presingu oduzimamo loptu i brzim okomitim loptama napadamo. Favorita nema, iako na papiru sigurno Hrvatska bolje kotira – zaključio je Santos.

Linker
18. travanj 2024 09:59