REUTERS
FRANCUZI PLAČU

MEDIJI NA VRHUNCU NAKON FINALA Portugalci su postali besmrtni heroji: 'U ime Ronalda!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. srpanj 2016. 10:16

Tiražni portugalski sportski list Record piše kako je osvajanje naslova prvaka Europe najveći uspjeh u povijesti portugalskog nogometa i jedno od najvećih postignuća u sportskoj povijesti te zemlje.

- Kao domaćini smo 2004. godine doživjeli jedno od najvećih razočaranja, a 12 godina kasnije stigao je trenutak utjehe u Parizu - piše Record.

Sportski dnevnik A Bola donosi izjavu portugalskog predsjednika Marcela Rebela de Souse.
- Čestitam svima. Pobijedili su suparnika na njegovom terenu u teškoj utakmici, bez ozlijeđenog Ronalda, i donijeli veliku radost našem narodu koji su živio s reprezentacijom prošlih mjesec dana - rekao je de Sousa.

Portugalski je trijumf s oduševljenjem dočekan i u Brazilu. Globoesportes je povijesni trijumf popratio tvrdnjom da su Portugalci 'hrabra i besmrtna nacija'.

'Za plakanje', bio je naslov na portalu francuskog sportskog dnevnika L'Equipea.
- Portugal je uništio francuski san i u produžecima osvojio svoj prvi veliki trofej. Tricolori su naletjeli na raspoloženog Rui Patricija, a Portugal je nakon ranog izlaska Ronalda novog čovjeka odluke pronašao u Ederu - ističe reporter L'Equipea.

Francuski Le Monde piše kako Griezmannova generacija nakon čudesnog putovanja Eurom ipak nije uspjela ući u nogometne anale kao što je to pošlo za rukom Platinijevoj i Zidaneovoj momčadi koje su 1984. i 2000. godine uspjele osvojiti europske naslove.

Španjolska Marca portugalski je trijumf naslovila 'U ime Cristiana', naglašavajući veliki trijumf portugalskoga kapetana koji je osvojio prvi veliki trofej s reprezentacijom.
BBC se također bavi Ronaldom.

- Njegova je večer počela i završila u suzama, no bilo je to putovanje od agonije do ekstaze, dok je njegov status portugalskog narodnog heroja dodatno učvršćen.

Kakav vam je bio EURO u Francuskoj?

Odličan, 'format 24' se pokazao punom pogotkom

Može proći, ali sjećamo se i boljih izdanja

Stvar je spasila Hrvatska, inače prst dolje

Najdosadnije ikad

Linker
20. travanj 2024 20:15