Football Soccer - Portugal v France - EURO 2016 - Final - Stade de France, Saint-Denis near Paris, France - 10/7/16Portugal's Nani celebrates after winning Euro 2016REUTERS/Michael DalderLivepic
REUTERS

FRANCUZI PLAČU

MEDIJI NA VRHUNCU NAKON FINALA Portugalci su postali besmrtni heroji: 'U ime Ronalda!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.07.2016. u 08:16

 • Tiražni portugalski sportski list Record piše kako je osvajanje naslova prvaka Europe najveći uspjeh u povijesti portugalskog nogometa i jedno od najvećih postignuća u sportskoj povijesti te zemlje.

  - Kao domaćini smo 2004. godine doživjeli jedno od najvećih razočaranja, a 12 godina kasnije stigao je trenutak utjehe u Parizu - piše Record.

  Sportski dnevnik A Bola donosi izjavu portugalskog predsjednika Marcela Rebela de Souse.
  - Čestitam svima. Pobijedili su suparnika na njegovom terenu u teškoj utakmici, bez ozlijeđenog Ronalda, i donijeli veliku radost našem narodu koji su živio s reprezentacijom prošlih mjesec dana - rekao je de Sousa.

  Portugalski je trijumf s oduševljenjem dočekan i u Brazilu. Globoesportes je povijesni trijumf popratio tvrdnjom da su Portugalci 'hrabra i besmrtna nacija'.

   

  'Za plakanje', bio je naslov na portalu francuskog sportskog dnevnika L'Equipea.
  - Portugal je uništio francuski san i u produžecima osvojio svoj prvi veliki trofej. Tricolori su naletjeli na raspoloženog Rui Patricija, a Portugal je nakon ranog izlaska Ronalda novog čovjeka odluke pronašao u Ederu - ističe reporter L'Equipea.

  Francuski Le Monde piše kako Griezmannova generacija nakon čudesnog putovanja Eurom ipak nije uspjela ući u nogometne anale kao što je to pošlo za rukom Platinijevoj i Zidaneovoj momčadi koje su 1984. i 2000. godine uspjele osvojiti europske naslove.

   

  Španjolska Marca portugalski je trijumf naslovila 'U ime Cristiana', naglašavajući veliki trijumf portugalskoga kapetana koji je osvojio prvi veliki trofej s reprezentacijom.
  BBC se također bavi Ronaldom.

  - Njegova je večer počela i završila u suzama, no bilo je to putovanje od agonije do ekstaze, dok je njegov status portugalskog narodnog heroja dodatno učvršćen.

   

  Iz drugih medija