Getty Images
NI PORTUGALCI SE NE MOGU POŽALITI

OKO SOKOLOVO JE OPET POGODILO Velšani u polufinalu dobili suca kojega pamte po briljantnih 3:0

Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2016. 14:25

Švedski sudac Jonas Eriksson dijelit će pravdu na prvoj polufinalnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva u kojoj će se u srijedu, 6. srpnja, u Lyonu (21 sat) sastati reprezentacije Walesa i Portugala.

Erikssonu će to biti treća utakmica na EURO-u u Francuskoj te druga u kojoj će suditi reprezentaciji Walesa, a zanimljivo da je upravo njegov izbor za suca ove utakmice u nedjelju navečer najavio i sudački ekspert Mateo Beusan, uz komentar kako je Šveđanin trenutno najlogičniji izbor.

Švedski arbitar je dijelio pravdu u dvoboju Hrvatska - Turska (1-0) na pariškom Parku prinčeva te u utakmici Wales - Rusija (3-0) u Toulouseu, kada su Velšani velikom zvučnom pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini B.

Bila je to prva pobjeda Walesa u dvobojima u kojima im je sudio 42-godišnji Šveđanin. Prethodno su poraženi na domaćem terenu od Bugarske (0-1) u kvalifikacijama za EURO 2012. godine te na gostovanju u Češkoj (1-2) u kvalifikacijama za EP 2008.

Tko će biti novi prvak Europe u nogometu?

Wales

Portugal

Francuska

Njemačka

Portugalcima je Eriksson ostao u dobrom sjećanju iz kvalifikacija za EURO u Francuskoj, jer im je dijelio pravdu na gostovanju u Albaniji, gdje je momčad pod vodstvom Fernanda Santosa slavila s 1:0.

Wales će u polufinalu biti oslabljen neigranjem braniča Bena Daviesa i veznjaka Aarona Ramseyja koji odrađuju suspenziju zbog dva žuta kartona, a iz istog razloga za Portugal neće moći zaigrati branič William Carvalho.

Linker
20. travanj 2024 09:01