Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
'TO JE MOJE MIŠLJENJE'

OTTO BARIĆ: 'Srna ne bi trebao igrati! Doživio je stres, psihički je uzdrman, putovao je...'

Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2016. 13:02

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić smatra kako je češka reprezentacija opasna premda nije jača od turske vrste koju su 'vatreni' pobijedili na otvaranju EP-a.

"Češka nije jača od Turske, ali to ništa ne znači jer je opasna. Međutim, ako će naši igrati kao protiv turske reprezentacije, sasvim je svejedno je li jaka ili slaba," kazao je Barić za Hinu, čestitavši stožeru i igračima na predstavi pruženoj na Parku prinčeva.

"Čestitam izborniku kako je složio sastav, kako su dečki igrali i kako je ekipa ozbiljno ušla u utakmicu. Gledao sam mnoštvo utakmica i to je bila jedna od boljih hrvatskih predstava," dodao je bivši hrvatski izbornik.

Barić je naglasio da se slaže s Čačićevom tvrdnjom kako ne bi bio hendikep da početnih jedanaest protiv Češke bude drugačijih nego protiv Turske.

"Imamo dva, tri jaka igrača na klupi koji bi mogli ući i možda je prilika nekoga odmoriti. Možda bi netko od novih igrača donio novi, svježi vjetar," kazao je Barić, nastavivši: "Treba vidjeti kakva je situacija sa Srnom. Moje je mišljenje da bi možda trebao propustiti utakmicu protiv Češke. Doživio je stres, psihički je uzdrman, putovao je u Hrvatsku i vratio se nazad. Možda bi bilo bolje da se odmori. No, to je moje mišljenje, ali ako zaigra svaka mu čast."

Barić je istaknuo da pobjeda protiv Češke ne bi trebala zadovoljiti naš igrače.

"Važno je ozbiljno igrati dalje i možda osvojiti prvo mjesto u skupini što donosi lakšeg suparnika u osmini finala, a onda se može i lakše do polufinala."

Barić je gledao 90 posto utakmica na europskom prvenstvu, naglasivši kako se pokazalo da favoriti na papiru teško igraju protiv ekipa koje su otpisane. Iznenadila ga je odlična predstava Italije.

"Iznenadilo me koliko su dobri. Italija uvijek ima odličnu obranu, a sada su posložili i napadače. Talijanska obrana uvijek funkcionira, a kada ima napadače može i do finala. Nitko nema tako ozbiljnu obranu," kazao je dodavši: "Belgija me pak razočarala, više sam očekivao."

Barić, koji je 'vatrene' vodio na EP-u u Portugalu 2004. godine, poručio je kako sada treba podržati Čačića i reprezentaciju.

"Čačića su dosta omalovažavali, što je smiješno. Nisu mi jasni ti napadi, posebno od kolega trenera. No on nije odgovarao na kritike. Vrijeme je da ljudi zaustave svoj ego i podrže Čačića i reprezentaciju," poručio je Barić na kraju.

Linker
14. travanj 2024 22:08