Carl Recine / REUTERS
NESPORTSKI POTEZ

PONAŠANJE FRANCUZA NAKON PORAZA BILO JE GORE OD IGRE U FINALU Samo jedan ostao velik i u porazu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2016. 16:09

Nogometaši Francuske imali su nekoliko prilika da u 120 minuta postignu pogodak u finalu Eura 2016. protiv Portugala, ali nažalost u tome nisu uspjeli. Umjesto toga primili su gol u samoj završnici susreta koji je šokirao sve na terenu i tribinama. To je većinu francuskih nogometaša toliko isfrustriralo da nisu dopustili UEFA-inim dužnosnicima da im oko vrata stave srebrne medalje tijekom ceremonije za proglašenje pobjednika.

Drugi dio nogometaša, među kojima je bio i Paul Pogba odmah je poskidao medalje. Osim veznjaka Juvenstusa bili su to Laurent Koscielny, Samuel Umtiti kao i rezervni igrači Morgan Schneiderlin, Eliaquim Mangala i drugi.

Kakav vam je bio EURO u Francuskoj?

Odličan, 'format 24' se pokazao punom pogotkom

Može proći, ali sjećamo se i boljih izdanja

Stvar je spasila Hrvatska, inače prst dolje

Najdosadnije ikad

Sigurno kako je ovaj poraz u finalu teško pao Francuzima koji su slovili kao jedni od glavnih favorita za noslov, ali određeni kodeks sportskog ponašanja mora postojati, a njega je demonstirao PSG-ov Blaise Matuidi. Došao je do postolja, primio medalju sa suzom u oku i potom se vratio na teren gdje je gledao portugalske nogometaše koji su u tom trenutku primali pehar pobjednika.

Linker
20. travanj 2024 02:49