Portugal's winning EURO 2016 team ride in an open bus onn their return to Lisbon, Portugal, July 11, 2016. REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes / REUTERS

JUNACI DOČEKANI KAKO I DOLIKUJE

PORTUGAL DOČEKAO SVOJE HEROJE Pogledajte ludo slavlje Ronalda i prijatelja na ulicama Lisabona

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.07.2016. u 17:07

 • Tisuće portugalskih navijača dočekale su u ponedjeljak u lisabonskoj zračnoj luci zrakoplov kojim su se novi europski nogometni prvaci vratili kući.

  Portugalska nogometna reprezentacija u Lisabon je iz Pariza stigla zrakoplovom koji nosi ime legendarnog nogometaša Eusebija. Očekivano, najveći pljesak pobrali su kapetan Cristiano Ronaldo, izbornik Fernando Santos i 28-godišnji napadač Eder, čiji je pogodak u 109. minuti finala na Stade de Franceu šokirao domaćine Francuze, a Portugalcima donio prvi veliki trofej u povijesti.

   

  Nacionalnim nogometnim junacima u ponedjeljak se poklonio i portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa koji im je na posebnom prijemu uručio odlikovanja.

  - Svima im zahvaljujem. Ovo odlikovanje za posebne zasluge nije dobila nijedna portugalska reprezentacija prije ove - izjavio je portugalski predsjednik za nacionalnu televiziju.

  Nakon prijema kod predsjednika, uslijedila je parada pobjednika ulicama glavnog grada i susret s navijačima u fanzoni u središtu Lisabona.

   

  Iz drugih medija