GONZALO FUENTES / Reuters
PAMETNO ZBORI

PORTUGALAC OPALIO ŠAMAR VATRENIMA 'Radije ću biti ružan i na Euru nego lijep, ali sjediti doma'

IZBORNIK PORTUGALA OPALIO ŠAMAR VATRENIMA 'Radije ću biti ružan i na Euru nego lijep, ali sjediti doma'
Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 05. srpanj 2016. 12:26

Ako Europa dobije novog šampiona, to će biti pobjednik prvog polufinala između Portugala i Walesa.

Portugalci su dosad najveću priliku propustili 2004. kao domaćini kada su za suparnika u finalu imali drugog najvećeg autsajdera Eura (samo tadašnji debitant Latvija bio je niže rangiran od Grčke), a sad se u polufinalu susreću s “britanskim Grcima”, kako Velšanima tepaju neki portugalski mediji.

Ostatak svijeta, pak, “Grke” vidi upravo u Portugalcima koje vodi izbornik koji je defenzivu magistrirao vodeći grčke klubove i reprezentaciju, Fernando Santos.

- Ne zabrinjava me biti ružnim pačetom ili nekim koga se sažalijeva, zanima me samo doći u finale i osvojiti ga - naglasio je Santos u razgovoru s novinarima dva dana prije dvoboja s Walesom.

- Ni mene, ni moje igrače ne diraju komentari o ružnoći. Bih li volio da govorite da smo lijepi? Bih! Ali, između biti lijep i biti doma ili biti ružan i biti ovdje, biram biti ružan - slikovito je opisao portugalski izbornik koji je tako skrenuo pozornost s puno važnijih tema koje zanimaju Portugalce i njihove simpatizere, a to su tko će zamijeniti suspendiranog Williama Carvalha kao osigurača ispred obrane (vjerojatno Danilo) te u kakvom su stanju Pepe, Raphaël Guerreiro i André Gomes, koji su se nakon utakmice s Poljacima žalili na ozljede i propustili treninge.

Najozbiljnija je situacija s Pepeom koji ima ozlijeđeno bedro. André Gomes je došao pred novinare, znači da se oporavio:

- Podrška portugalske dijaspore ovdje u Francuskoj je nevjerojatna. Njihova toplina nam je prednost - rekao je ofenzivni vezist Valencije koji je propustio nadmetanje s Poljacima, a teren je napustio u 50. minuti nadmetanja s Hrvatskom kada ga je zamijenio junak četvrtfinala, 18-godišnji Renato Sanches.

- On je poseban. Meni nije iznenađenje to što radi, no razvit će se u još boljeg igrača - poručio je André Gomes.

Linker
24. travanj 2024 08:56