ERIC GAILLARD / REUTERS

SKUPA INVESTICIJA Najveće čudo Eura moglo bi u konačnici koštati Bayern 80 milijuna eura

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 02. srpanj 2016. 12:37

Svi su poludjeli za Renatom Sanchesom, ali dečko koji će 18. kolovoza napuniti 19 godina od jučer je i službeno član Bayerna, koji je Benfici za njega platio 35 milijuna eura.

U Münchenu su posao zgotovili prije Eura, kao da su predosjećali da će veznjak biti jedna od najvećih priča u Francuskoj. Očito su u Bayernu imali dobar nos, igre koje je pružao ove sezone u kojoj se nametnuo kao prvi igrač portugalskog velikana bili su dovoljna za njegov angažman.

Bavarci su uskočili u priču nakon dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, u kojima je Sanches oduševio, pa su još krajem ožujka krenuli u realizaciju transfera. Krajem svibnja sve je bilo dogovoreno, a odšteta od 35 milijuna eura mogla bi u konačnici narasti na vrtoglavih 80. Naime, u ugovoru koji su sklopila dva kluba postoji mnogi bonusi, prvi od pet milijuna eura bit će isplaćen u trenutku kada Sanches odigra 25. utakmicu za Portugal, trenutačno je na devet.

Ostale točke u trenutku potpisa ugovora činile su se pomalo sulude, međutim, bude li dečko koji vuče podrijetlo sa Zelenortskih otoka napredovao kao do sada ništa nije nemoguće. Naime, u ugovoru stoji da će Bayern platiti daljnjih 10 milijuna eura ukoliko Sanches bude izabran u najbolju jedanaestoricu godine u izboru FIFA-e i FIFPro-a. Novih 10 Benfica bi inkasirala da Sanches uđe u uži izbor za igrača godine, a još 20 ukoliko bude proglašen najboljim.

Bayern je dobio igrača kojeg je novi trener Ancelotti opisao samo jednom riječju.

- On je fenomen!

Linker
01. svibanj 2024 23:45