ERIC GAILLARD / REUTERS

SKUPA INVESTICIJA Najveće čudo Eura moglo bi u konačnici koštati Bayern 80 milijuna eura

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 02.07.2016. u 10:37

 • Svi su poludjeli za Renatom Sanchesom, ali dečko koji će 18. kolovoza napuniti 19 godina od jučer je i službeno član Bayerna, koji je Benfici za njega platio 35 milijuna eura.

  U Münchenu su posao zgotovili prije Eura, kao da su predosjećali da će veznjak biti jedna od najvećih priča u Francuskoj. Očito su u Bayernu imali dobar nos, igre koje je pružao ove sezone u kojoj se nametnuo kao prvi igrač portugalskog velikana bili su dovoljna za njegov angažman.

  Bavarci su uskočili u priču nakon dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka, u kojima je Sanches oduševio, pa su još krajem ožujka krenuli u realizaciju transfera. Krajem svibnja sve je bilo dogovoreno, a odšteta od 35 milijuna eura mogla bi u konačnici narasti na vrtoglavih 80. Naime, u ugovoru koji su sklopila dva kluba postoji mnogi bonusi, prvi od pet milijuna eura bit će isplaćen u trenutku kada Sanches odigra 25. utakmicu za Portugal, trenutačno je na devet.

   

  Ostale točke u trenutku potpisa ugovora činile su se pomalo sulude, međutim, bude li dečko koji vuče podrijetlo sa Zelenortskih otoka napredovao kao do sada ništa nije nemoguće. Naime, u ugovoru stoji da će Bayern platiti daljnjih 10 milijuna eura ukoliko Sanches bude izabran u najbolju jedanaestoricu godine u izboru FIFA-e i FIFPro-a. Novih 10 Benfica bi inkasirala da Sanches uđe u uži izbor za igrača godine, a još 20 ukoliko bude proglašen najboljim.

  Bayern je dobio igrača kojeg je novi trener Ancelotti opisao samo jednom riječju.

  - On je fenomen!

  Iz drugih medija