Vlado Kos / EPH
RAZLAZ SA SASSUOLOM

SN PRVE DOZNAJU! Vrsaljko danas ostvaruje transfer od 15 milijuna eura: Jedino sam tamo želio!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. lipanj 2016. 11:02

U četvrtak će se dogoditi prvi veliki transfer sezone kada su u pitanju Vatreni! Šime Vrsaljko bi, naime, i formalno trebao postati igrač Atletica iz Madrida. Prema našim informacijama iz Italije, viceprvak Europe je mjesec dana ‘lomio’ Sassuolo glede Vrsaljkova transfera, a što nije bio nimalo jednostavan posao. To iz razloga što su se čelnici Sassuola već ranije dogovorili s Napolijem (odšteta 13 milijuna plus 2 bonusa) da će im prepustiti ponajboljeg desnog bočnog lige. Upravo je taj dogovor dva kluba bio glavnom kočnicom da se status hrvatskog reprezentativca nije deblokirao, te je na Euro otputovao bez definiranosti bliže mu perspektive karijere...

No, ima tomu mjesec dana kako je Diego Simeone podcrtao Vrsaljka kao prioritet u ljetnom prijelaznom roku. Argentinac, koji je odlučio ostati u Atleticu nakon što je u trenutku slabosti uslijed poraza u finalu Lige prvaka najavio mogući odlazak, očito je dobio garancije predsjednika kluba Cereza da će investirati u nova pojačanja. Odano je to i stidljivo u medijima, nakon jučerašnjeg sastanka u Argentini, gdje su treneru u posjet i završne dogovore stigli glavni operativci Atletica. Simeone želi novu limfu za krvotok Atletica, mlade igrače i njihov entuzijazam, a Šime Vrsaljko je upravo jedan od onih igrača koji se idealno uklapa u njegove vizije.

Brojke u odličnoj sezoni Sassuola ukazuju da je Vrsaljko u Serie A imao najveći broj prodora-centaršuta s boka (219), dobio je 55 direktnih duela i oduzeo 183 lopte. Agresivan je, prodoran, ima trku za pokrivanje boka u oba smjera i tek 24 godine. Kad je Vrsaljko, nakon vijesti o Napoliju, zanimanju Intera te par engleskih klubova, doznao da ga želi Simeone u Atleticu, više nije imao ikakvu dvojbu.

Odšteta 15 mil. €

Potvrdio nam je to i u ekskluzivnoj izjavi za SN tijekom srijede, nakon što smo mu predočili naše informacije. Prvo je odbio ikakav razgovor na tu temu, ali nije mogao negirati očitost dogovora na relaciji Atletico Madrid - Sassuolo...

- Dobro, mogu reći da prema mojim saznanjima u četvrtak doista Sassuolo i Atletico trebaju finalizirati dogovor mojeg transfera u Madrid. Veliki sam optimist.

Čim se nalaze u Madridu znači da su dogovori već precizirani, a da je ovaj sastanak samo formaliziranje stvari. Vidjeli smo da su i u Napoliju, kao i Interu, prihvatili da ste izabrali Španjolsku?

- Od prvog trenutka sam čelnicima Sassuola kazao da je Atletico Madrid jedini klub gdje želim ići i nastaviti karijeru. Isto tako sam im rekao da ne želim ići u Napoli, iako su se oni već bili sve dogovorili za taj transfer - praktično je priznao svoju buduću destinaciju Vrsaljko...

Nakon godine u Genoi te potom dvije odlične sezone u Sassuolu, Šimi Vrsaljku slijedi novi i veliki iskorak u karijeri. Prema dostupnim nam informacija odšteta koju će Atletico Madrid platiti Sassuolu iznosi 15 milijuna eura, a s bonusima talijanski klub bi mogao utržiti još 2-3 milijuna eura. Vrsaljko će ugovor potpisati na 4 godine.

Linker
19. travanj 2024 08:28