GENEVA, SWITZERLAND - JUNE 10: Cristiano Ronaldo of Portugal competes for the ball with Luka Modric (R) of Croatia during the international friendly match between Portugal and Croatia on June 10, 2013 in Geneva, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham/Getty Images)
Getty Images

POSLASTICA U LENSU

TKO NAS OČEKUJE U OSMINI FINALA? Ljutiti Ronaldo i reprezentacija koju nikada nismo pobijedili!

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 22.06.2016. u 20:11

 • Portugal nije briljirao u grupnoj fazi skupine F, ali je s tri remija stigao do osmine finala. Nisu pobijedili nikog premda valja podsjetiti da su u prve dvije utakmice imali dominaciju protiv Islanda odnosno Austrije. Lopta nije htjela u gol, ali dojam i nije bio loš.

  Među vodećim su momčadima EP-a po broju udaraca, a probudio se i Cristiano Ronaldo upravo danas protiv Mađara s dva pogotka. On će nesumnjivo biti glavna prijetnja, ali ne zaboravimo ni Nanija, Quaresmu i ostale kreativne oštrice iz portugalskog napada.

  Hrvatska reprezentacija nema pozitivnih iskustava s kolegama iz Portugala. Triput su Vatreni igrali protiv njih i triput izgubili. Prvi put na Europskom prvenstvu 1996. godine u 3. kolu grupne faze kada je bilo 3:0 i kada je Hrvatska istrčala s rezervnom ekipom. Potom je uslijedio poraz u prijateljskoj utakmici 2005. godine od 2:0, a prijateljska utakmica iz 2013. godine je završila 1:0.

   

   

  Brojke su na strani Portugala, ali to ne mora ništa značiti ukoliko Hrvatska nastavi igrati kao u skupini protiv Turske, Češke i Španjolske.

  Iz drugih medija