Getty Images
POSLASTICA U LENSU

TKO NAS OČEKUJE U OSMINI FINALA? Ljutiti Ronaldo i reprezentacija koju nikada nismo pobijedili!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2016. 22:11

Portugal nije briljirao u grupnoj fazi skupine F, ali je s tri remija stigao do osmine finala. Nisu pobijedili nikog premda valja podsjetiti da su u prve dvije utakmice imali dominaciju protiv Islanda odnosno Austrije. Lopta nije htjela u gol, ali dojam i nije bio loš.

Među vodećim su momčadima EP-a po broju udaraca, a probudio se i Cristiano Ronaldo upravo danas protiv Mađara s dva pogotka. On će nesumnjivo biti glavna prijetnja, ali ne zaboravimo ni Nanija, Quaresmu i ostale kreativne oštrice iz portugalskog napada.

Hrvatska reprezentacija nema pozitivnih iskustava s kolegama iz Portugala. Triput su Vatreni igrali protiv njih i triput izgubili. Prvi put na Europskom prvenstvu 1996. godine u 3. kolu grupne faze kada je bilo 3:0 i kada je Hrvatska istrčala s rezervnom ekipom. Potom je uslijedio poraz u prijateljskoj utakmici 2005. godine od 2:0, a prijateljska utakmica iz 2013. godine je završila 1:0.

Brojke su na strani Portugala, ali to ne mora ništa značiti ukoliko Hrvatska nastavi igrati kao u skupini protiv Turske, Češke i Španjolske.

Linker
16. travanj 2024 06:34