CROPIX
PRAVAC - NJEMAČKA

VATRENO LUDILO NIJE ZAVRŠILO Strašna mlada generacija Hrvatske tek putuje na EURO!

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 05. srpanj 2016. 23:53

Hrvatska reprezentacija U-19 od prošle je subote u Svetom Martinu na Muri gdje se do sljedeće subote priprema za juniorsko Europsko prvenstvo koje će se od 11. do 24. srpnja održati u Njemačkoj. Hrvatska je na Euru u skupini B u kojoj će snage odmjeriti s jakim reprezentacijama Nizozemske, Francuske i Engleske.

Ferdo Milin, izbornik mlade izabrane vrste Hrvatske, rekao je da sve teče po planu priprema.

- Sve je u redu. Imam 21 igrača na raspolaganju na pripremama, plus tri iz Dinama (Šemper, Benković, Sosa)...

Ipak, jedan najzvučniji nedostaje - Josip Brekalo.

- Njega Wolfsburg nije pustio na pripreme, priključit će nam se 9. srpnja u Njemačkoj - započeo je Milin.

Naravno, izbornik je govorio i o napisima kako Dinamo neće pustiti talentiranog Adriana Šempera na Euro. Dinamov trener Zlatko Kranjčar, naime, zbog nedostatka golmana za prvu momčad dvoji o puštanju Šempera na Euro za juniore. Umjesto da Šemper brani za svoju generaciju na Euru U-19, postoji vjerojatnost da sjedi na klupi protiv Vardara u Skoplju.

Roni Brmalj / Novi List / CROPIX
CROPIX

- Još ništa nije odlučeno, ali mi smo spremni i za tu varijantu. U potpunosti razumijem naše klubove i njihove trenere, uvjete u kojima egzistiraju, kako su Liga prvaka i Europska liga vrlo važne. Šemper je kvalitetan golman, iznimno ga cijenim. Međutim, nema plakanja ili alibija, život ide dalje... - zbori 38-godišnji Milin.

Ako Šemper zaista ne bude putovao na Euro, naša reprezentacija U-19 ostaje na dvojici golmana, Ivanu Nevistiću iz Rijeke te Karlu Letici iz Hajduka. Jesu li oni spremni zamijeniti Šempera?

- Dokazali su se obojica i pokazali da se na njih može računati - nadodaje Milin.

Ipak izostanak prvog vratara Šempera, koji je iznio kvalifikacije i koji je kontinuirao u reprezentativnim kategorijama već nekoliko godina, imat će posljedice na trenutni kadar. To priznaje i izbornik Milin:

- Ako Šemper ne bude išao s nama, postoji problem uigravanja zadnje linije. A s obzirom na to kako obranu sačinjavaju pretežito Dinamovi igrači, moramo se ponovno uigrati.

Za kraj, izbornik Milin otkrio je da nije Šemper jedini koji možda neće ići na Euro.

- Borna Sosa i Filip Benković također “vise”, budući da su u prvoj momčadi Dinama. Ali, ponavljam, mi se spremamo kao da ih neće biti s nama. Ipak, ako nam se na kraju priključe, bit će to velika stvar za nas.

Jedan od glavnih hrvatskih U-19 reprezentativaca na Europskom prvenstvu u Njemačkoj trebao bi biti Andrija Balić...

- Trebamo se dobro pripremiti ovih dana u Sv. Martinu na Muri i nakon toga ići utakmicu po utakmicu. Izbornik će nas sigurno dobro pripremiti za suparnike, dobro ćemo ih analizirati i bit ćemo spremni - kazao je Balić za stranicu HNS-a.

Otkrio je i ciljeve reprezentacije na Euru.

- Naravno da je jedan od ciljeva osigurati plasman na SP.

Linker
25. travanj 2024 09:28