CROPIX
ŠTO ĆE NAPRAVITI ČAČIĆ?

VEĆINA IZBORNIKA JE ŠOKIRALA |Ćiro izveo rezerve, Mirko na klupu potjerao Šukera i Žutog...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. lipanj 2016. 14:43

Ćiro Blažević šokirao je još u Engleskoj 1996. kad je odlučio u trećoj utakmici u skupini postaviti “rezervni” sastav, zbog čega je izgubio od Portugala i išao u četvrtfinalu na Njemačku. Dvije godine kasnije u Francuskoj, na putu do bronce, opet je iznenadio kad je u polufinalu protiv Francuza na klupi ostavio Prosinečkog.

Mirko Jozić mijenjao je sastave na SP-u u Japanu, pa je nakon poraza od Meksika na startu, iz prve momčadi protiv Italije izostavio Šukera i Prosinečkog. Bili su tada već veterani, ali svejedno, malo je trenera koji bi ih ostavili na klupi. Nakon pobjede protiv Italije, na klupi su bili i u dvoboju s Ekvadorom. Otto Barić je u Portugalu također imao iznenađenja. Protiv Švicarske su startali Pršo, Šokota i Olić, protiv Francuza nije bilo očekivanog i standardnog Živkovića, koji je s Englezima opet bio u prvoj momčadi. Cico Kranjčar u Njemačkoj je na gol vratio Pletikosu, umjesto sigurnog Butine, a najviše je tada šokirao nepozivanjemEduarda; odlučio se za Bošnjaka koji je i bio prvi strijelac lige.

Slaven Bilić iznenadio je Nijemce viškom veznih igrača, igrali su i Kranjčar, Rakitić, Pranjić, dakako i Modrić, uz samo jednu pravu špicu, Olića... Niko Kovač se u Brazilu odlučio za Šimu Vrsaljka na lijevoj strani, protiv Kameruna je startao Sammir.

Zaključak je da zapravo i nema izbornika koji barem nečime nije iznenadio u postavkama, nije ni Čačić iznimka.

Linker
20. travanj 2024 02:56