Damir Krajac / CROPIX / Damir Krajac / CROPIX
IMPRESIVNI NA STARTU EURA

ZVONIMIR BOBAN EKSKLUZIVNO ZA SN 'Modrić? On je praznik za oko, ali ipak postoji jedan ali...'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 13. lipanj 2016. 10:25

Brončani kapetan Zvonimir Boban pratio je utakmicu Hrvatske i Turske u društvu svojih prijatelja, koristeći dvodnevni boravak u Zagrebu. Glavni suradnik predsjednika FIFA-e Giannija Infantina bio je oduševljen viđenim iz Pariza. Već nakon desetak minuta utakmice Boban nam je SMS-om odao “Izgledamo super…”

Pokazao je još jednom da ima dobro nogometno oko.

- Svaka čast reprezentaciji, ne samo na pobjedi, već na borbenosti i igri. Nisam pobornik euforija, to je nama u Hrvatskoj nerijetko veliki teret. No, treba se malo i otkočiti kada je trenutak, a ova pobjeda je upravo taj trenutak. Ova Hrvatska djeluje moćno i to su demonstrirali protiv Turske. Ispali su oni slabiji jer je Hrvatska bila dobra. U dosadašnjim utakmicama Eura ovo je najuvjerljivija prezentacija jedne momčadi. Imamo strašnu kontrolu lopte, lakoću kombinatorike i ti naši momci doista igraju nogomet. Igraju, to je ključna riječ!

Luka Modrić bio je “match winner”. Napokon ga je i domaća javnost oduševljeno dočekala…?

- O Luki Modriću davno sam kazao svoje mišljenje, a to je da je to fantastičan nogometaš i iznimno dobar i ponizan momak. Sve to je Luka pokazao na Parku prinčeva. Najmanje je povod takvom dojmu inače sjajan gol, koji je samo odao koliko je tehnički sjajan igrač. No, gard koji je pokazao, trku, agresivnost, lidersku crtu, to su manire velikog igrača svjetskih razina. Modrić je duša ove reprezentacije, praznik za oko, ali…

Što?

- Mnogi možda nisu spoznali koliko se u ovoj utakmici potrošio, koliko trke, duela, sprintova. Ovo je turnir i morat će ga izbornik dobro dozirati, pogotovo ako se pobijedi Češku i izbori prolaz prije Španjolske.

Hoćete li vi do Francuske?

- Već sam rezervirao karte za predstojeće dvije utakmice!

Linker
23. travanj 2024 00:40