Foto: Ante Cizmic / CROPIX
EMOTIVNI IZBORNIK

'AKO ĆU I DALJE BITI IZBORNIK, HRVATSKA ĆE SE SIGURNO VRLO BRZO VRATITI U SPLIT' Izjava Zlatka Dalića nakon čudesne večeri glasno je odjeknula

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 11. listopad 2019. 01:56

Zlatko Dalić nakon utakmice i uvjerljive 3:0 pobjede protiv Mađarske nije krio oduševljenje...

- Čestitke igračima na sjajnoj utakmici i velika tri boda, ali još i veće čestitike navijačima. Mislim da se u povijesti Hrvatska nije igrala pred ljepšim i boljim ambijentom. Igrali smo kao u transu, žmarci su prolazili tijelom, hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Izgleda da se ipak može. I bez pirotehnike, bez ekscesa, bez svega. Nogomet čini čuda, kada smo zajedno u svemu, onda se ne bojim ničega. Pali smo u drugom dijelu, ali to je bilo ie očekivano, s obzirom na sve.

I ako pitate izbornika, Split neće dugo čekati novu priliku.

- Uvijek je ovdje sjajno ozračje i tko ne bi poželio opet igrati ovdje. Kazao sam da nikome nije na ponos da Hrvatska nije bila toliko dugo na Poljudu. Ovo je bio dokaz koliko su si Split i Hrvatska suđeni. Ovo je bila moja misija: Hrvatska u Splitu i Hrvatska na Euru, to su bila moja dva cilja nakon Mundijala. Ako ću biti izbornik i dalje, Hrvatska će se sigurno vrlo brzo vratiti, možda već za dva mjeseca.

Idemo malo na utakmicu, i dileme oko sasatava koje je imao uoči utakmice.

- Moram čuvati kuću. Moramo biti zajedno, moramo biti kompaktni. Ja bezuvjetno vjerujem igračima, ali klupska forma nije preuduvjet za partiju u reprezentaciji. Mislim da ne bi bilo dobro da su Rakitić i Rebić propustili utakmicu, i sad smo ih opet dobili, sad smo ih vratili. Situacija u reprezentaciji je specifična i mislim da smo dobro zaključili tu dilemu i tu priču. Vlašić i Brekalo definitivno zaslužuju priliku, ali ima vremena za njih.

Petković, pritom, više nije sporan.

- Ona je u njemu dobila vrhunskog napadača. On je jedan od najkompletnijih napadača koje smo ikad imali. Ako nastavi ovako raditi i slušati Bjelicu, bit će velik igrač. Samo da ga ne prebaci i bit će od velike koristi i Dinamu. A Lukina proslava je odala sve, kazao je da nikad ni u Realu nije doživio ovako nešto. Bilo je čak i emotivnije nego protiv Argentine.

Ipak, vremena previše nema, već slijedi Cardiff, jako bitni Cardiff.

- Za tri dana je već nova utakmica i to nije dobro da se igraju utakmice svaka tri dana. Pokušat ćemo malo ekipu drugačije posložiti, ali nama se tamo pruža šansa da osiguramo Euro. Tako da ću razgovarati s igračima, nešto izmijeniti, i pokušati pronaći dobitnu formulu. Nama je svejedno kako drugi igraju, mi moramo dohvatiti 15 bodova i pobjeda nam tamo sigurno nosi Euro i nisam u tijeku kalkulacija. Nama treba pobjeda i po nju idemo već u Cardiffu.

A za tu utakmicu uskočit će novi igrač umjesto kartoniranog Marcela Brozovića.

- Mi ćemo tijekom večeri pozvati Filipa Bradarića jer Brozović ima tri žuta kartona. On će biti s nama već od sutra.

Zato je i dobro da je momčad u drugom dijelu povukli ručnu.

- Odmah smo radili i izmjene da se malo sačuvamo. Osjetilo se da smo malo zakočili, što je bitno da smo ostavili malo snage i energije za sljedeću utakmicu.

I osiguranje Eura. A onda...

- Sigurno imamo kvaliteteu napraviti tamo nešto. Ako nađemo još dva-tri mlađa igrača, uz sačuvanje ovih senatora, vjerujem da možemo napraviti puno. Ali nemojmo preskakati, čeka nas prvi cilj i ne bih volio da se popiknemo - zaključio je priču Dalić.

Na kraju je još kazao:

- Vatreni se priključuju podršci da se kapetan Dino Miškić vrati doma.

Linker
22. travanj 2024 10:37