Damir Krajac / CROPIX
REAKCIJE AZERA

AZERBAJDŽAN SLAVI BOD PROTIV SVJETSKIH DOPRVAKA Tamošnji mediji izdvojili junaka: 'I mi možemo igrati nogomet, pokazali smo to cijelom svijetu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2019. 11:02

Hrvatska je podbacila u Bakuu i nakon fantastičnih 4:0 protiv Slovačke uzela samo bod u susretu s Azerbajdžanom (1:1). Bio je to prvi bod za domaćine nakon pet odigranih kola skupine E u kojoj Vatreni zahvaljujući pobjedi Slovačke nad Mađarskom drže prvo mjesto na tablici.

Kako se i moglo očekivati, Azerbajdžanski mediji su oduševljeni ishodom protiv svjetskih doprvaka. Na naslovnicama im uglavnom dominiraju tri lica. Nikola Jurčević i Zlatko Dalić sa svojim izjavama nakon utakmice te tekstovi posvećeni vrataru Emilu Balayevu kojeg vide kao junaka večeri.

Korner.az na svojoj naslovnici tako u prvi plan stavlja izjavu Jurčevića - 'Balayev je bio savršen', rekao je izbornik Azerbajdžana na predstavu svog vratara, dok od izjava s hrvatske strane ističu Dalićevu analizu u kojoj priznaje da je trebao ranije napraviti neke izmjene.

'Uzeli smo bod svjetskim doprvacima' - stoji na naslovnici Azerisporta.

'Spektakularan gol donio nam je bod' - piše publika.az.



'Ovaj bod ne mijenja našu situaciju u kvalifikacijama, ali sada barem nećemo ostati bez bodova u grupi' - zaključak je na 1news.az.

'Heroj večeri' - Qafqazinfo posvetio je svoju najjaču poziciju golmanu Emilu Balayevu, a u tekstu donose fotografije nekoliko njegovih fantastičnih obrana.

'I mi možemo igrati nogomet, pokazali smo to cijelom svijetu' citira Milli.az svog reprezentativca Tamkina Khalilzadu, a to je izjava koja je osvanula gotovo pa na svim ozbiljnijim tamošnjim portalima.

Linker
25. travanj 2024 19:18